PODELITE SA PRIJATELJIMA

Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, dana 12.01.2022. godine, od strane potpisnika „Budimir Grom“ podneta je, elektronskim putem, krivična prijava protiv NN lica zbog izvršenja krivičnog dela Falsifikovanje isprave iz čl. 355 st. 2 u vezi st. 1 KZ.

U prijavi je ukazano da su nepoznata lica sačinila falsifikovanu ispravu – PCR potvrde, koje je kasnije upotrebio Novak Đoković za izuzeće od vakcinacije pri ulasku u Australiju, kao i prilikom izjavljivanja žalbe na odluku o ukidanju vize.

Postupajući po krivičnoj prijavi, tužilaštvo je izvršilo neophodne provere, u kom cilju je upućen zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja Ministarstvu zdravlja Republike Srbije radi provere tačnosti podataka, odnosno navoda iz krivične prijave.

Dana 02.02.2022. godine tužilaštvo je obavešeno od strane Ministarstva zdravlja Republike Srbije da je inspekcijskim nadzorom u ustanovama iz Plana mreže utvrđeno da su potvrde o rezultatu testiranja na virus SARS-CoV-2 na koje se ukazuje u krivičnoj prijavi autentične, odnosno da je uvidom u elektronsku bazu podataka prilikom nadzora o izvršenim testiranjima na prisustvo virusa Covid 19 za lice Novak Đoković utvrđeno da je on više puta testiran i da su i potvrde o rezultatu testiranja od dana 16.12.2021. godine i od dana 22.12.2022. godine validne.

Nakon prikupljenih podataka tužilaštvo je donelo odluku u predmetu i rešenjem odbacilo krivičnu prijavu u smislu čl. 284 st. 1 tačka 1 ZKP, obzirom da prijavljeno delo nije krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti.

Milica bi danas imala 28 godina, ali nje nema, a majka na njen rođendan, svakog 2. februara posećuje grob ćerke u Somboru. Njen ubica već skoro 12 godina nije pronađen, kako je majka ispričala za portal Espreso, ona sa policijom nije u kontaktu već više od 5 godina.

Moje ćerke nema, nju niko ne može da mi vrati. Ja sam se raspitivala, molila za bilo kakav detalj iz policije, ali ništa nisam uspela da saznam. Vremenom sam izgubila poverenje zato što sam ih uhvatila u laži, rekli su mi kako inspektor nije tu, a on je izašao na zadnja vrata, videla sam svojim očima. Tog trenutka sam završila sa njima, mislila sam možda će se neko setiti da mi se javi, da me obavesti o nečemu, ali niko me nije kontaktirao od tada” , priča za Espreso neutešna majka Svetlana.

Kako kaže, niko je od advokata nije kontaktirao, niko se nije zainteresovao da reši slučaj ubistva Svetlanine ćerke, napomenula je da je policija zaista radila u početku, ali je stekla utisak da su brzo odustali od rešavanja zločina.

espreso.co.rs

Facebook Comments