PODELITE SA PRIJATELJIMA

Zamenik premijera Australije Barnabi Džojs rekao je da savezna Vlada ne može ništa da uradi kako bi ućutkala antivaksere iz svojih redova nakon deportacije Novaka Đokovića iz straha da će ohrabriti ljude da se suprotstave vakcinaciji.

Poslanici koji podržavaju Vladu kao što su Džordž Kristensen i Aleks Antić nastavlju da šire poruke protiv vakcinacije.

Drugi čovek Australije je rekao da Vlada ne može da uradi ništa kako bi ućutkala protivnike vakcina, s obzirom da je to njihovo slobodno pravo.

– Imamo antivaksere koji ne dolaze iz inostranstva, već su naši državljani. Šta mi možemo da uradimo? Koliko god Hok želeo, mi ne možemo da pošaljemo nijednog političara u Srbiju – rekao je zamenik premijer Australije.

Aleks Antić je javno stao u odbranu Novaka Đokovića rekavši da ne razume kako je to najbolji teniser sveta pretnja za bilo koga u Australiji ili na samom turniru. Osim njega, opozicioni političari su uglavnom stali na stranu Đokovića.

Novak se skrivao u kolima ispod kačketa od fotografa na putu ka hotelu u kome će biti pritvoren

Džojs je rekao da je Kristensena savetovao da ne promoviše protivljenje vakcinacije, iako on ima pravo na to, ali da on nije toliko opasan jer nema uticaj kakav ima Đoković. Premijer Australije Skot Morison je rekao da građani te države imaju pravo da izraze svoje stavove, ali da će ljudi koji dolaze iz inostranstva morati da poštuju pravila koja vladaju u Australiji.

Inače ministarka unutrašnjih poslova Australije Karen Endruz rekla je da i pored toga što Đoković ima zabranu ulaska od tri godine, to bi mogli da se poništi već sledeće ukoliko srpski teniser aplicira za vizu nakon vakcinacije.

Time je osveta je bila dvostruka, jer je došla pobedom upravo nad jednim od Novakovih hejtera, pošto se mađarski teniser nije najbolje poneo prema Novaku poslednjih dana dok je trajala čitava saga sa njegovim boravkom u zatočeništvu i sudskim procesima koje je vodio.

Dušan Lajović je ostvario veliku pobedu u prvom kolu Australijan opena, kada je savladao Martona Fučoviča iz Mađarske sa 3:2 u setovima.

– Idem redovno kod psihologa, i moje dete ide. A sad smo se dogovorili da idemo na grupnu terapiju. Nagovaramo Danila, mislim da je na ivici da pristane – otkrila je Nata da je sledeći korak u njihovom odnosu porodična terapija.

espreso.co.rs

Facebook Comments