PODELITE SA PRIJATELJIMA

Danas je za Novaka svakako specijalan dan.

Na današnji dan 1964. godine rođena je Dijana Đoković, majka najboljeg tenisera planete.

Njen suprug Srđan na društvenim mrežama čestitao joj je rođendan uze reči:

“Srećan rođendan najboljoj mami”.

Nema sumnje da je danas u domu Đokovića veliko slavlje, a ovaj poseban dan sigurno će obeležiti kako dolikuje.

Inače, Novakova majka Dijana je poreklom iz okoline Vinkovaca. Nakon što je ostala trudna, udala se za Srđana pre nego što je završila fakultet.

Dijanin otac, Zdenko Žagar

Dijana je u jednom intervjuu kazala da je ostala željna sina kog ima ceo svet, ali najmanje njegova porodica:

– Jako sam ga željna, to je nešto što je ostalo u meni duboko – rekla je u suzama Dijana.

– Volela bih da sednem, da popričam s njim, da pričamo, da se smejemo, plačemo… Ali nas dvoje. Željna sam da budem s njim, da pričamo, to je pola sata. Obično je mnogo ljudi uvek oko njega. Želela bih nekada da ga uhvatim za ruku i da negde odemo samo nas dvoje. Moraću to da uradim jednog dana.

, je Hrvat iz Vinkovaca, a trenutno živi u Beogradu na Čukarici. U intervjuu pre dve godine rekao je kako se oduvek izjašnjavao kao Jugoslaven.

Od Novakove bake Sande se razveo, a druga supruga mu je preminula.

Ta izjava je naterala teniske navijače da se osvrnu na izjave Šapovalova vezane za Novaka Đokovića i uvide razliku u ponašanju dvojice vrhunskih tenisera.

“Nadal ima poseban tretman samo zato što je Nadal. To je 100 posto tako. Toliko duge pauze pod novim pravilima više nisu moguće. U drugim mečevima smo morali da trčimo nazad na teren jer sudije sve što su radile je merile nam vreme. A danas?”, besneo je Šapovalov posle meča.

Šapovalovu je ovo bio drugi poraz u karijeri od Nadala u isto toliko mečeva. Protiv Đokovića Kanađanin ima sedam poraza u isto toliko mečeva.

Međutim, njegovi komentari posle mečeva sa srpskim teniserom nikada nisu ličili na one tokom i posle duela sa Špancem.

Šapovalov je ove reči Novaku uputio posle polufinala Vimbldona 2021. godine, kada je najbolji teniser planete slavio pobedu sa 3:0 u setovima, ali je u praktično svakom setu Kanađanin imao šansu da isti i osvoji.On je sigurno jedan od najvećih tenisera svih vremena i fantastično je da čujem takve stvari od njega”, rekao je Šapovalov jednom prilikom o Đokoviću.

Kurir sport

Facebook Comments