PODELITE SA PRIJATELJIMA

Doktor Branimir Nestorović, dječji pulmolog, naglasio je, tokom obraćanja javnosti poslije sastanka sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem o koronavirusu, da nema razloga za paniku, jer više ljudi umire danas od mnogih drugih bolesti u Srbiji.

On je poručio ženama u Srbiji da mogu slobodno da krenu u šoping u Italiju…

– Apelujem na ljude da prestanu da veruju neproverenim informacijama. Epidemija u Kini je pri kraju, ona je počela 7. decembra, stvarno nema razloga ni za kakvu zabrinutost – rekao je Nestorović i dodao:

– Evo da kažem za žene… Estrogeni definitivno štite žene, one imaju blage oblike i ne umiru od ovog virusa. Dakle, žene, slobodno u šoping u Italiju, jer čujem da će tamo sada biti veliki popusti, zato što niko živ sad neće da ide tamo. Samo pripremite muževe za to mentalno. Šalim se, ali stvarno sam bio zatečen da se digla tolika galama, zatvaraju granice… Stvarno besmislica.

(Espreso.rs)

BONUS:

BONUS

Najveći problem klasičnog depilacije voskom je taj što na licu dolaze razne akne i crvenilo.

Najgore je što se nakon nekog vremena dlačice ponovo vraćaju pa moramo učiniti sve ispočetka, ali žene s Bliskog Istoka pronašle su potpuno prirodno rješenje za ovaj problem koji koriste već dugi niz godina.
Potrebno je samo jednu žličicu kurkume, dvije žlice leblebi brašna i malo mlijeka ili jogurta.

Kurkuma je dobra jer u potpunosti čisti kožu i uklanja mrtve i nepotrebne stanice i ostale nečistoće koje se nalaze na površini kože, također stimulira limfne žlijezde i površnu cirkulaciju krvi, ima protuupalni učinak koji pomaže smanjiti pojavu akni i pojačava sjaj i prirodan pH kože.Novo

Starijoj ženi je pomogao gumu promijeniti na automobilu, sve je bilo u redu dok nije došao kući, shvatio je na kraju šta…Novo

Ovo nikako ne smijete da radite za Valentinovo: Nema veze što ste sami, na podliježite pritisku- Ovih 7 stvari sebi ne…

Kurkumu je lako pronaći jer se nalazi u gotovo svakom supermarketu ili prodavaonici zdrave hrane, a možete napraviti vlastiti lebli brašno, samljeti lebli u mlinu za kavu ili ga jednostavno kupiti u trgovini zdrave hrane.

Nakon što miješate smjesu, stavite je na mjesto koje želite obrisati voskom i ostavite da stoji dvadeset minuta ili dok se ne osuši. Smjesu možete oprati tankom krpom ili namočenom četkicom za zube.

Morate znati da kurkuma ima svoju prirodnu žutu boju koja će vašem licu dati lijep ton, ali nakon svakog nanošenja dobro je oprati lice. Dio koji perete bit će malo crven, ali brzo će izblijediti zbog protuupalnih svojstava kurkume. Ovaj postupak trebali biste ponavljati tri do četiri puta tjedno, a nakon mjesec dana možete vidjeti prve rezultate.

 

IZVOR:BLICSERVISVIJESTI.INFO

Facebook Comments