PODELITE SA PRIJATELJIMA

Italija je obustavila nastavu u školama i na univerzitetima do sredine marta zbog epidemije korona virusa u zemlji, izvijestili su u srijedu lokalni mediji, prenosi Anadolu Agency (AA). 

Italija je najteže pogođena evropska zemlja epidemijom korona virusa. Do sada je registrovano 79 smrtnih slučajeva od COVID-19, objavila je italijanska novinska agencija ANSA.

Dodaje se da je u Italiji 2.263 ljudi zaraženo korona virusom, a da se njih 160 oporavilo. Vlada Italije preduzima mjere za suzbijanje negativnih efekata epidemije na ekonomiju.

kina-koronavirus-dijagnostika-xinhua

Također, kako bi se spriječilo dalje širenje virusa, apeluje se na ljude da se ne rukuju, da se ne održavaju sportske aktivnosti i kongresi, te se mole svi koji su stariji od 65 godina da ostanu kod kuće. Korona virus se krajem prošle godine pojavio i brzo proširio u kineskom gradu Wuhanu, a slučajevi zaraze potvrđeni su u više od 70 zemalja svijeta

. Broj smrtnih slučajeva od zaraze korona virusom u svijetu je prešao 3.000, dok je više od 89.000 zaraženih. Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) proglasila je veoma visoko stanje globalne opasnosti. Bolest je službeno nazvana COVID-19.

Facebook Comments