PODELITE SA PRIJATELJIMA

Autorka Britani Gibons odlučila je da ima odnose sa svojim mužem svaki dan tokom cele godine – da, 365 dana. Rekla je da joj je to povećalo samopouzdanje.

Britani objašnjava da posle trećeg deteta nije volela sebe golu.

„Držala sam ugašena svetla tokom odnosa, krila stomak i grudi i čekala sam da muž napusti spavaću sobu pre nego što bih posle tuširanja došla do ormana da se obučem“, napisala je ona.

Ubrzo je počela da brine da njen muž više ni ne zna kako izgleda naga.

Nakon što je razgovarala sa prijateljicom, odlučila je da ima odnose svaki dan godinu dana kao način da se prisili „da se suoči sa mojim telom“, a njen muž je bio voljni kandidat.

Dakle, imali su odnose svaki dan – minus kada ih putovanja i napad gripa razdvajaju. Britani je objasnila da na početku uopšte nije bilo lako – nekoliko dana je bila previše umorna i nije želela da je bilo ko dira, „ali kako su meseci prolazili, počela sam da se radujem tome.“

Ubrzo je rekla da je ljubavna veza intimnosti počela da se oseća i izvan spavaće sobe.

„Bili smo romantičniji jedno s drugim, dodirivali smo ruke dok smo prolazili, ljubili se duže pre posla, a ne samo cmokić u usta. Naša veza je bila jača i bolja kada je naša intimnost cvetala.”

Ali ono što ju je najviše iznenadilo je kako je počela da se oseća prema sebi. Do kraja godine bila je srećna da hoda okolo – nema više trčanja od tuša do spavaće sobe.

„Redovni odnos sa mojim mužem ne čini moj brak otpornim na razvod ili imunim na neverstvo ili ljutnju, ali mi pomaže da se osećam dovoljno dobro u svojoj koži da to preživim ako se to ipak dogodi.”

Da li je ovo nešto što svi parovi treba da rade?„Postoji nekoliko parova, terapeuta i knjiga koji zagovaraju odnose svaki dan tokom godinu dana kao način da poboljšate svoj brak ili vezu“, kaže dr Gabi, stručnjak za odnose sa Bodyandsoul.

„Za mnoge parove koji su se malo ohladili, ovo može biti od pomoći da se ponovo povežu, ponovo izgrade intimnost, ponovo daju prioritet zajedničkom vremenu kao par. To takođe može poboljšati samopouzdanje, povećati osećaj sigurnosti i pojačati vašu želju da budete deo ‘tima’ koji su u životu zajedno.”

Dr Gabi napominje da možda nije praktično da svi imaju odnose svaki dan – ali predlaže da probate najmanje mesec dana i vidite koje su prednosti.

„Jednom udaljeni parovi se ponovo osećaju podmlađeno, srećnije, ljubaznije, manje pod stresom i vide život kao ’mi‘, a ne samo ’ja‘.”

Važno je shvatiti da opnos ne mora uvek biti isti to može biti sesija ljubakanja u tinejdžerskom stilu u kuhinji ili jednostavno čin koji pokazuje koliko vam je stalo.

Što se tiče Endija i Britni, i dalje imaju odnose svake noći, prenosi News.

IZVOR:ESPRESO.CO

Facebook Comments