PODELITE SA PRIJATELJIMA
Džen Stivens (23) iz Mančestera u Britaniji ima odnose sa svojim verenikom samo jednom godišnje i tvrdi kako je to učvrstilo njihovu vezu, te da je njen verenik Rob (24) na taj način više ceni i poštuje.

Njih dvoje su kako ova žena kaže, intimni jedino 25. decembra, na dan katoličkog Božića, dok ostalim danima u godini biraju da se fokusiraju na druge stvari.

“Znam da zvuči ludo, ali mi ovako odlično funkcionišemo. Činjenica da smo intimu izdvojili samo za Božić zapravo nas je ojačala, sada se želimo još više. Srećni smo s tim da se samo ljubimo i mazimo ostatak godine”, ispričala je ona.

Svake godine za Božić, Džen i Rob umesto božićnih filmova rade na proširenju porodice a prošle godine su i uspeli u tome – kada je sve rezultiralo začećem njihove kćeri Arabele. “Samo zato što nismo ludi za odnosima ne čini nas ludima. Sve ovo samo doprinosi iščekivanju kraja godine. Božić je već najbolji dan u godini, a zašto ga ne bismo napravili još boljim? Ne očekujem da će drugi shvatiti naše pravilo, ali ovo je naš način i nije nas briga šta drugi misle.

Naš odnos je snažniji i ne bih nikada menjala svoju odluku”, rekla je ona. Za Džen, vođenje ljubavi je najbolji božićni poklon koji može pokloniti svom vereniku. “Taj dan je vrlo poseban za nas pa smo odlučili da ga prikladno i slavimo. Rob i ja upoznali smo se na Božić 2017. godine na božićnoj zabavi zajedničkog prijatelja i tada smo počeli da se zabavljamo”, objasnila je.

U to vreme oboje su tek izašli iz loših veza i imali su negativna intimna iskustva pa su odlučili da će se stvari između njih odvijati polako. Hteli su da se osiguraju da će sledeći put, kada budu intimni s nekim, to biti prava osoba za njih.

Godinu dana kasnije, na Božić, prvi puta su imali odnos i tada su postavili svoje novo pravilo. “Odnos kao takav nama nikada nije bio prioritet, uvek su to bili zagrljaji i blizina. Rekla sam Robu da bi mogli da uvedemo zabranu do sledećeg Božića jer ovako odlično funkcionišemo. Nije bio šokiran kada sam to predložila.

Bili smo vereni i znao je da sam mu predana”, rekla je Džen. Međutim, otkriva kako nisu jedini par u njenoj grupi prijatelja koji imaju ovakav intimni život. Shvatila je da mnogo parova u dugogodišnjim vezama jednostavno uđu u neku rutinu i nemaju vremena za odnose, ali baš taj nedostatak čini ga još uzbudljivijim.

“Svake godine jedva čekamo Božić. Ovo iščekivanje samo pomaže da budemo uzbuđeni za taj dan. I nadam se da će i ove godine rezultirati mojom trudnoćom“, zaključila je.

IZVOR:SRBIJA.DANAS

Facebook Comments