PODELITE SA PRIJATELJIMA

Najbolji teniser sveta Novak Đoković deportovan je iz Australije odlukom Aleksa Hoka, ministra za imigracije koji je, i pored odluke suda da je Novaku nepravedno oduzeta viza na aerodromu u Melburnu, procenio da je Srbin “opasan po zdravlje i red države”.
Đoković je proteran iz zemlje u koju je došao na Australijan open 2022. jer se velika većina tamošnje javnosti usprotivila da bilo ko bude izuzet od pravila o vakcinaciji.

Biografijom ministra Hoka pozabavio se argentinski “La nacion”, koji je objavio tekst pod nazivom “Ko je čovek koji je proterao Đokovića”:

– Ovaj 43-godišnjak je imao najveći politički zadatak u karijeri kada mu je na stolu bila privremena Đokovićeva viza. On je ministar za imigracije u australijskoj Vladi, koju vodi njegov bliski prijatelj. On je Aleks Houk, unuk Grka koji su se borili u Drugom svetskom ratu, protivnik istopolnih brakova i veliki zagovornik kapitalizma. Houk vam je poput Frenka Andervuda, iz serije “House of cards”, kog tumači Kevin Spejsi. Kolokvijalnim rečnikom, on je jedan “kancelarijski frik” koji voli da u glavi razmatra šta sve može da se desi u ovom ili onom scenariju. Celu karijeru je izgradio kao politički savetnik, bio je provincijski odbornik, ali i predsednik Mladih australijskih liberala – stoji u tom tekstu.

Prema pisanju Novosti, u tekstu argentinskog lista našla se jedna greška, kada je u pitanju godina kada je Hok postao predsednik Mladih liberala. Dobio je poverenje da protera ‘levo krilo’ partije, koje je dominiralo njome 22 godine. To mu je bio prvi veliki uspeh. Ali, australijska TV kuća ABC je tom prilikom, kada su preuzeli vlast sa Houkom na čelu, emitovala snimak Mladih liberala koji pevaju ‘Mi smo rasisti! Mi smo sek*isti! Mi smo homofobi!”.

U tekstu se navode i religiozni stavovi Aleksa Houka, te podaci da je, po zvaničnom ulasku u Liberalnu partiju, otišao u vojsku, gde je dogurao do čina poručnika, a da sada živi sa drugom ženom i dvoje dece, te da navija za Vestern Sidnej Vondererse u tamošnjoj Premijer ligi.

Novosti takođe prilažu snimak, na kom se navodno vide Hok i njegovi istomišljenici kako skandiraju pomenute reči o rasizmu, sek*izmu i homofobiji, hvaleći se što su baš to što jesu.

Da, taj čovek je proterao Novaka!Novaku nepravedno oduzeta viza na aerodromu u Melburnu, procenio da je Srbin “opasan po zdravlje i red države”.

srbijadnas.com

Facebook Comments