PODELITE SA PRIJATELJIMA

Zbog sumnji da je od početka godine podvodio svoju novopečenu trudnu suprugu, policija je na području Zagreba uhapsila 35-godišnjeg muškarca, piše Jutarnji list.

Muškarac koji je otprije poznat policiji zbog više sitnijih krivičnih djela osumnjičen je da je svoju 29-godišnju suprugu, s kojom je u formalnom braku nešto više od pola godine, nagovarao da imaintimne odnose za novac s nekoliko muškaraca. Objasnio joj je da bi to trebala raditi kako bi otplatila njegov dug.

Prema inkriminacijama koje je policija najviše zasnovala na prijavi 29-godišnjakinje, suprug ju je prvo nagovarao da ima intimni odnos s jednom osobom, tvrdeći da će mu time pomoći da vrati dug od 3.000 kuna (790 KM).

Ona je na to pristala, a nakon što je s nepoznatim muškarcem imala intimni odnos, shvatila je da je njen suprug sve to snimao telefonom. Međutim, nakon nekoga vremena suprug je više nije molio da ima intimne odnose s drugim muškracem nego joj je počeo prijetiti, jednom prilikom i nožem.

Osim toga, muškarac koji je dolazio s njom imati intimne odnose takođe joj je počeo prijetiti tvrdeći da je sada ona njemu dužna za zaštitu. Iako je suprug čak razmišljao da objave oglas za pružanje intimnih usluga, 29-godišnjakinja se tome usprotivila. Na kraju se odselila od supruga s kojim je u međuvremenu dobila i dijete, no nedavno je policiji prijavila da je suprug opet naziva i prijeti joj.

Muškarac je uhapšen, a protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog trgovanja ljudima. Istražni sudija mu je odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela i uticaja na svjedoke.

IZVOR:OSLOBOĐENJE.BA

Facebook Comments