PODELITE SA PRIJATELJIMA

Mnogi su uskoro kopirali njen potez, te su ostali oduševljeni rezultatima

Sofi Hinčlif na Instagramu je otkrila trik kojim je oduševila mnoge korisnike Instagrama koji imaju problema sa čišćenjem tepiha. Naime, ona je otkrila da se tepih može očistiti pomoću gumenog brisača za pranje prozora.

Sofi je brisač lagano povlačila po površini tepiha i tako iz njega izvukla dlake, dlačice i prašinu. Mnogi su uskoro kopirali njen potez, te su ostali oduševljeni rezultatima. “Mislila sam da mi je tepih čist dok nisam probala ovaj trik. Večeras ću očistiti sve tepihe u kući na ovaj način”, napisala je jedna od korisnica Instagrama.

Druge korisnice su pisale kako će im brisač za prozore od sada biti najveći partner u čišćenju kuće.Naše tijelo je vrlo složen sustav, gdje je sve na neki način povezano. I zato kada nešto ne ide kako bi trebalo, šalje poruke drugim dijelovima tijela kao znak upozorenja.

U nastavku pogledajte nekoliko znakova upozorenja koje tijelo šalje:

1. Vodoravne linije na vratu

Žene u postmenopauzi proizvode manje estrogena nego što je potrebno njihovom tijelu kako bi održale izdržljivost kostiju. Duboke bore na vratu su jedan od zabrinjavajućih znakova da kosti postaju krhke i manje guste. To znači da je opasnost od prijeloma kostiju mnogo veća. Suplementi kalcija i vitamina D mogli bi biti vrlo dobra ideja za izbjegavanje osteoporoze.

Ove bore mogu vam također govoriti da biste trebali provjeriti rad svoje štitnjače.Najčešći razlozi za pojavu afte su pušenje, alergije, slučajno ugrizanje za jezik i upala. Međutim, ako se ništa od navedenog ne odnosi na vas, možda vam nedostaje vitamina B12, željeza ili folata. Ovi se nedostaci ne razvijaju preko noći, već se progresivno razvijaju tijekom dužeg vremenskog razdoblja.

Neki drugi znakovi upozorenja mogu biti umor, vrtoglavica, nepravilan rad srca i slabost mišića. Ako imate sve to, morat ćete napraviti neke drastične promjene u svojoj prehrani i početi uzimati potrebne suplemente, piše brightside.

3. Ljuštenje noktiju

Najčešći razlozi ljuštenja noktiju i kutikule su nedostatak željeza i dehidracija. Ako se nedostatak željeza ne liječi na vrijeme, može dovesti do anemije, što također može dovesti do više zdravstvenih problema, poput bolova u prsima. Drugi razlozi za vaše loše nokte mogu biti vaša neaktivna štitnjača, bolest pluća ili čak bolest bubrega. Najbolji način za liječenje noktiju kod kuće je prehrana bogata željezom i hidratacija noktiju.

newstoday51.com

Facebook Comments