PODELITE SA PRIJATELJIMA

Posle deportacije iz Australije i zabrane nastupa najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću na prvom Grend slemu u sezoni, nejasno je u kom pravcu će se kretati njegova karijere.

Novak je potvrdio da će zaigrati na turniru u Dubaiju početkom februara, ali najveći turniri su i dalje neizvesni.

I dalje sve zavisi od odredbi vlada o obaveznoj vakcinaciji, ali po svemu sudeći, vlasnik 20 Grend slem titula će igrati u Španiji…

Madrid je već oblepljen njegovim posterima, a više lokacija u gradu su posteri sa njegovim likom, a španski “As” je objavio i snimke sa tih mesta.Razlog za to jeste promocija mastersa u Madridu, a organizatori su odlučili da turnir promovišu sa Novakovim likom.

On bi trebalo da se igra od 1. maja kao uvertira Rolan Garosu, a titulu brani Aleksander Zverev.

Za sada nije poznato da li je Đoković potvrdio učešće u Madridu, a ni da li će uopšte moći da učestvuje.Prema trenutnoj situaciji, za ulazak u Španiju je obavezna vakcinacija, ali je u toj zemlji prema nekim najavama izvesno popuštanje mera u narednom priodu.

Da podsetimo, Novak Đoković je tri puta slavio u Madridu.- Imamo antivaksere koji ne dolaze iz inostranstva, već su naši državljani. Šta mi možemo da uradimo? Koliko god Hok želeo, mi ne možemo da pošaljemo nijednog političara u Srbiju – rekao je zamenik premijer Australije.

Aleks Antić je javno stao u odbranu Novaka Đokovića rekavši da ne razume kako je to najbolji teniser sveta pretnja za bilo koga u Australiji ili na samom turniru. Osim njega, opozicioni političari su uglavnom stali na stranu Đokovića.

Novak se skrivao u kolima ispod kačketa od fotografa na putu ka hotelu u kome će biti pritvorenDžojs je rekao da je Kristensena savetovao da ne promoviše protivljenje vakcinacije, iako on ima pravo na to, ali da on nije toliko opasan jer nema uticaj kakav ima Đoković. Premijer Australije Skot Morison je rekao da građani te države imaju pravo da izraze svoje stavove, ali da će ljudi koji dolaze iz inostranstva morati da poštuju pravila koja vladaju u Australiji.

Inače ministarka unutrašnjih poslova Australije Karen Endruz rekla je da i pored toga što Đoković ima zabranu ulaska od tri godine, to bi mogli da se poništi već sledeće ukoliko srpski teniser aplicira za vizu nakon vakcinacije.

espreso.co.rs

Facebook Comments