PODELITE SA PRIJATELJIMA

Mnogi su otpisivali Novaka Đokovića, a on im je svima odgovorio kroz osmeh, dok je držao u rukama pehar namenjen pobedniku Vimbldona. Nole je još jednom svima poslao poruku da je najjači, i najavio osvajanje još gren slemova.

Nije tajna da je najbolji srpski sportista svih vremena prošao kroz veoma težak period. Nije tajna ni da je povreda koja ga je udaljila sa terena bila veoma, veoma nezgodna.

Da ne bi više bilo nedoumica, Novak se obratio svim svojim fanovima, širom sveta.

Prenosimo ono što je napisao.- Pišem ovu poruku između menjanja pelena i knjige sa dinosaurusima. Želim da svima da podelim osećanja koja sam imao tokom Vimbldona. Prvo, taj osećaj kada sam video sina Stefana u Jeleninim rukama tokom dodele trofeja je bilo nešto neverovatno i nešto što nisam osetio ni na jednom od prethodnih takmičenja koje sam osvajao. Kada sam postao otac, moj najveći san je bio da deca budu na tribinama dok igram i to se ostvarilo pre nekoliko dana. Bilo je nezaborvno, posebno, ispunjujuće, divno, ali najvažnije – magično. Onda, kada sam pomislio da ne može biti bolje čuo sam „Tata, tata!“ i onda sam se skroz „istopio“. Emocije su me preplavile, veoma sam zahvalan što sam tako nešto osetio – piše Novak.

Nastavio je o svojoj deci:

– Maštao sam i molio se da ću jednog dana osvojiti grend slem pred svojom decom, srećom za mene Tara raste i jedva čekam da učinim istu stvar pred njom kao pred Stefanom. Ceo moj žvot je bio manje-više fokusiran na tenisu dok nisam postao muž i otac. Kada sam dobio decu moj svet je evoluirao.Najveći poklon koji dobijete od Boga je taj povećan osećaj empatije, saosećanja i posvećenosti prema vašoj deci. Ali, nije sve odmah kristalno jasno. Potrebno je vreme i učenje da bi se pronašao „zlatni balans“. Kod mene je to bilo između tenisa, prioriteta i familije. Supruga mi je veoma pomogla, podržavala me od momenta kada je rodila Stefana i Taru. Izdvajala je vreme da razgovara sa mnom o stvarima koje me muče i pomagala mi da pronađem pravi put i da dam sve od sebe kako kod kuće tako i na terenu – opisuje ponosni tata.Zatim se vratio na teške teme:

espreso.co.rs

Facebook Comments