PODELITE SA PRIJATELJIMA

Novak Đoković je jedinstvena pojava po mnogo čemu, a pogotovo u Srbiji jer je od ove države napravio tenisku naciju. Ipak, šta je to neophodno da bi se ostalo na najvišem nivou.

U podcastu „Reketiranje“ su govorili upravo o tome šta sve Đoković donosi, ali i šta je neophodno da se promeni da bi se došlo do uspeha.

Stefan Grujić, čovek koji radi grafiku i rezultate koje koristi sudije na teniskim turnirima širom sveta, govorio je sa autorima podcasta Lukom Nikolićem i Miodragom Dimitrijevićem o tome kako su izgledali dani Đokovića u Melburnu.

„Prošle godine ni mogao da trenira, na terenu broj 10 mora fizički da prođe gde se šetaju ljudi, samo on nije mogao da održi trening. Svi su tu, podrška je bila na nivou, na terenu broj 16 jer ispod mogu da prođu, ne mora da prođe kroz masu. Bilo je nekoliko treninga. Rezultat u Australiji nije ishod očekivani jer uvek očekujemo od Novaka da ide do kraja, ali… Generalno ove godine nije bilo kao prošle godine kada je osvojio, za mene je to bio san i imao sam priliku to da vidim. Kad Novak igra prepuno je, svi dolaze da ga gledaju i on je najveći brend ambasador. Drugog dana kada je bio Alkaraz koji je isto zvezda, nije bilo toliko ljudi, ni pola, to je opet subjektivni osećaj“, poručio je Grujić iskustvo sa Australijan opena.

U jednom trenutku se došlo do pitanja Nacionalne teniske akademije koja je Srbiji neophodna i koja predstavlja kamen spoticanja godinama unazad.

„Novak Đoković je incident koji se desio Srbiji i hvala Bogu da se desio Srbiji, a ne nekoj drugoj zemlji“, rekao je Dimitrijević.

Uzvratio je drugi autor Nikolić.

„Očekujmo da Novak zavrti čarobnim štapićem…“
Onda se došlo i do problema i onog što je neophodno da Srbija odmah uradi.

„Ali i Novak je pričao o tome sto puta da je Srbiji neophodna akadamija i Nenad Zimonjić je pričao o tome sto puta. Anu Ivanović, Jelenu Janković svi koji su napravili taj preoporod srpskog tenisa od 90-ih, da pričamo o tome da imamo najboljeg tenisera svih vremena. Ljudi, to je incident. Nije to sistem, nije plod nečijeg dugoročnog rada“, poručio je Dimitrijević.

IZVOR:NOVA.RS

Facebook Comments