PODELITE SA PRIJATELJIMA

Turnir će biti u oktobru.
Teniski spektakl biće održan u oktobru u Rijadu pod nazivom “Šest kraljeva slema”.
Na ovom egzibicionom turniru igraće Novak Đoković i još četvorica gren slem šampiona – Rafael Nadal, Karlos Alkaraz, Danil Medvedev i Janik Siner, kao i Holger Rune, koji nije osvajao nijedan od četiri glavna turnira.

Britanski Telegraf iznosi i nove detalje koji se tiču novca. Oni navode da će svaki učesnik inkasirati po 1,5 miliona dolara, dok pobedniku turnira sleduje velikih šest miliona dolara.

Izvor:srbija.danas

PROCITAJTE I OVO:
Otkriven paklen plan Saudijaca! Gaze pravila samo zbog Đokovića

Rijad će u oktobru ugostiti najbolje tenisere na svetu i prirediti neviđen teniski spektakl čiji će deo biti i Novak Đoković, prvi teniser sveta.
Na događaju nazvanom “Šestorica kraljeva”, naš teniser će igrati sa Rafaelon Nadalom, Karlosom Alkarazom, Janikom Sinerom, Danilom Medvedevom i Holgerom Runemo za neverovatan nagradni fond. Pobednik će osvojiti čak šest miliona dolara, a sam nastup na turniru biće plaćen 1,5 miliona dolara.

Kako prenosi britanski “Telegrafa”, Saudijci su smislili način da zaobiđu ATP pravilo, prema kojem je vrhunskim teniserima zabranjeno da igraju na nezvaničnim turnirima koji traju tri ili više uzastopnih dana. Zbog toga će turnir u oktobru biti “podeljen” tako da teniseri igraju dva dana, pa da jedan dan dobiju slobodno. Domaćin je prvo želeo da turnir bude odigran u februaru, ali je na kraju ipak odlučeno da bude od 14. oktobra. Podsećamo, ATP zabranjuje igračima unutar “Top 30” da igraju na egzbicionim turnirima istovremeno kada su i masters 1000 ili ATP 500 događaji. U nedelji od 14. oktobra biće organizovana samo dva turnira u tenisu, i to oba u seriji ATP 200, što je najniža kategorija u tom rangu

“Cilj Saudijaca je samo jedan – da organizuju velike događaje u Rijadu”, prenose Englezi.

ATP u svom kalendaru takmičenja za oktobar ima zakazane: masters u Šangaju (2. oktobar – 13. oktobar), pa tri turnira iz najniže, serije 250 – Almati u Kazahstanu (14. oktobar – 20. oktobar), Stokholm u Švedskoj (14. oktobar – 20. okrobar) i Evropski open u Antverpu (14. oktobar – 20. oktobar), potom dva nadmetanja iz serije 500, Beč (21. oktobar – 27. oktobar) i Bazel (21. oktobar – 27. oktobar), a onda još jedan masters i to u Parizu (20. oktobar – 3. novembar).

Kada je upitan kako se oseća povodom povratka u Rijad, Đoković je rekao:

– Uzbuđen sam zbog ponovnog dolaska u Rijad i nastupa pred mojim saudijskim navijačima.

Rafael Nadal je takođe neskriveno oduševljen zbog turnira šestorice kraljeva.

– Nakon što su to već neki drugi teniseri uradili, i ja se veoma radujem što ću prvi put nastupiti u Rijadu.

IZVOR:INFORMER.RS

Facebook Comments