PODELITE SA PRIJATELJIMA

Danijel Dane Biorac, poznatiji kao “gorštak sa Golije” u žižu javnosti je dospeo kada se proširila priča o njemu i načinu života koji voli na planini. Pričao je tada Dane kako, bez porodice i komšija u blizini, brine o svom imanju i životinjama.

Stidljivo je tada priznao Dane i da želi da se oženi i izgradi porodicu, srećom, to se uskoro i desilo, pa je danas njegovo imanje bogatije za ženu Kristinu i sina Jovana. Ovaj put, on je u emsiji “Miln sa Memom” pored prisećanja na svoj život i kako se upoznao sa suprugom, saopštio i radosne vesti javnosti, navodeći kako on i supruga rade na novoj prinovi.

Hrane ima, sve sami proizvode, zime su surove a život težak – na Goliji prvi snegovi krenu još od novembra, a potraju i do polovine maja i oni dotad u grad, i po pola godine, ne silaze. S jeseni, veli Dane, tamo početkom oktobra, siđu da kupe šta im treba za zimu i to je to.

“Radimo na drugom detetu”

– Početkom oktobra odemo dole sa traktorima, volovima, iskupujemo što nam treba i ne silazimo šest meseci… A sad u proleće izašla je stoka na ispašu, pa ćemo da je spremamo za prodaju jer mi samo od stoke živimo, drugo nemamo… Više volim selo nego grad a ti što pričaju da živim gore zato što neću da imam dodira sa svetom to oni dole pričaju svašta… To je moja dedovina, to je moje sve! Moja planina je meni sve, i moj sud, i moja institucija… Gore imamo sve, imamo ’rane, svega… Jedino za te pelene što kupujemo, i to za dijete što treba jer je pre vremena rođen… – ispričao je Dane a onda saopštio i sjajnu vest – da sa suprugom Sarajkom radi i na drugom detetu!

– Ako Bog da, biće i drugo – kaže Dane.

Facebook Comments