PODELITE SA PRIJATELJIMA

Samo mjesec dana nakon što je javnost saznala za slučaj nastavnice Brianne Coppage, 28-godišnjakinje koju je uprava škole poslala na prinudni odmor zato što je otkriveno da se bavi intimnim uslugama, u istoj srednjoj školi izbio je još jedan skoro identičan skandal.

Američki mediji prenose da je uprava škole krajem oktobra saznala da i nastavnica engleskog jezika Megan Gaither (31) posjeduje profil na Platofrmi za odrasle  pa je u međuvremenu i ta odgojno-obrazovnih djelatnica završila na “hlađenju”

 

Televizijska stanica Kmov tvrdi da joj iz tog razloga karijera visi o koncu, a Gaither je tokom intervjua kazala da se pošteno isplakala kada je našla u centru još jednog skandaloznog  incidenta.

 

“Zaista se nisam željela naći u ovakvoj situaciji. Da mogu, svega bih se odrekla i vratila svaki zarađeni cent. Kada bi bilo moguće vratiti vrijeme, vratila bih se na početak ljeta i donijela bih odluku da odustanem od platforme za odrasle  jer jako volim svoj posao i silno volim podučavati”, kazala je.

A svoju odluku da se počne baviti pornografijom objasnila je time što je upala u financijske probleme.

“Samo studentski krediti koje otplaćujem ukupno vrijede oko 126.000 dolara”, kazala je ta nastavnica čija godišnja plaća iznosi oko 47.000 dolara.

“Razmišljala sam i o tome da pronađem drugi posao, ali kad sam shvatila koliko sam zauzeta, koliko mi treniranje navijačica i predavanje učenicima oduzima vremena, spoznala sam da je to naprosto neizvedivo”, rekla je.

Gaither je profil na platofrmi za odrasle  otvorila u maju, počela je objavljivati krajem juna, pa profil izbrisala nakon što je njena kolegica Coppage razotkrivena.

Tome je dodala da je platofrmi koristila pseudonim i da tamo nikad nije pokazivala lice, ali i da je “provaljena” zahvaljujući nekim objavama na društvenim mrežama na kojima je Coppage bila označena.

“Smještena sam na dopust. Kao razlog nije bio naveden ovaj sajt , spomenuto je nešto tehnički potpuno nepovezano, ali vjerujem da je profil na ovoj platofrmi bio pravi povod”, kazala je.

I Gaither i Coppage su naglasile da školski priručnik za zaposlenike nema jasnu moralnu klauzulu.

“Škola mi nema pravo govoriti što smijem, a što ne smijem raditi kada dođem kući navečer”, dodala je.

Brianne Coppage u međuvremenu je dala otkaz, a u jednom intervjuu je otkrila da je njen suprug bio taj s kojim je snimala filmove za odrasle  i da je na platofrmi zaradila skoro milion dolara.

(RBSM-RADIO)

 

Facebook Comments