PODELITE SA PRIJATELJIMA

DVA para su odlučila prihvatiti izazov i pokušati izdržati mjesec dana bez intimnih odnosa da bi vidjeli kako će to utjecati na njihovu vezu. Svoja su iskustva podijelili za Daily Mail.

Judy i Chris zajedno su sedam godina, od čega su pet godina u braku i imaju petogodišnjeg sina. U prosjeku su intimni  dva puta tjedno.

Chris (41):

Kad mi je Judy predložila ovaj eksperiment, nisam bio baš oduševljen jer je intimnost važan dio našeg braka.

Već nakon tri dana mi je počeo nedostajati, osjećao sam se kao da sam na dijeti, a imam veliku želju za slatkim. Peti dan sam već bio ozbiljno frustriran, osobito kad sam ujutro ostavio Judy u krevetu i otišao pod tuš.

Judy je isto bila nervozna, ali znao sam da će izdržati bez obzira na sve. Osobito je bila mrzovoljna tijekom drugog tjedna.

Činilo mi se da se i udaljava od mene. Intimni odnos bi nas obično zbližio, ali odjednom nisam znao kako da pristupim svojoj ženi. Nedostajala mi je iako smo spavali jedno pored drugog.

Treći tjedan smo bili na odmoru i nadao sam se da će odustati, ali čak i nakon nekoliko čaša vina nije prihvaćala igru.

Odbijanje me prilično

Bilo je to najduljih mjesec dana mog života, no pozitivna strana eksperimenta je dan našintimni  život više neću uzimati zdravo za gotovo.

Judy (37):

Život zna biti prilično naporan kad si zaposlena majka, ali bez obzira na umor uvijek nađem vremena za intimne odnose . Bojala sam se da će mjesec dana bez intimnih odnosa učiniti veliku štetu našem braku.

Na početku drugog tjedna shvatila sam da mi ne fali toliko intimnost koliko osjećaj bliskosti s Chrisom. Mrzila sam pomisao da se ne osjeća voljeno pa sam mu stalno slala ljubavne poruke.

Razumski sam bila svjesna da me suprug neće prevariti, ali nesigurni dio mene se bojao da će ga privući neka druga žena.

Počele su me živcirati male stvari, primjerice ako ne bi pospremio suđe, a navečer bi mi bilo teško ležati uz njega i samo se maziti.

Najveći izazov mi je bio zajednički odmor, no jasno sam mu dala do znanja da odnosa  neće biti. Nije mu se to baš svidjelo.

 

Shvatila sam da se bez intimnih odnosa  osjećam manje voljeno i nesigurno i nastojat ću ga održati prioritetom u našem braku.

Natalie i Nick u braku su sedam godina. Nick ima troje djece iz prethodnog braka, a žele i vlastito dijete.

Nick (42):

Na samom početku me uhvatila prehlada pa i nije bilo toliko teško, ali već do prvog vikenda mi je počelo smetati.

U subotu smo se rano probudili, a budući da nismo mogli voditi ljubav, otišao sam raditi u vrtu.

U drugom tjednu počeli smo se otresati jedno na drugo, živcirale su nas i najmanje stvari. Ona je počela sve više prigovarati. Inače mi to nije problem, ali sad nisam imao
priliku za pomirbeni intimni odnos  nakon svađe.

Tijekom tog tjedna smo oboje bili jako osjetljivi. Nije mi se sviđao naš odnos bez odnosa. Jedne smo se noći oboje probudili, počeli se maziti i na kraju se dogodio intimni odnos Sljedećeg jutra je bila ljuta i optužila me da sam iskoristio njene slabosti.

Iduća dva tjedna smo vojnički izdržali, a nakon toga sam bio oduševljen kad me odlučila zavesti. Proveli smo jutro u krevetu da bi nadoknadili propušteno. Apstinencija me naučila koliko je bliskost važna u braku i sada se osjećamo još bliže.

Natalie (30):

Naš intimni  život je inače toliko aktivan da smo uspjeli slomiti tri kreveta otkako smo zajedno. Mnogim parovima zna biti frustrirajuće kad dugo pokušavaju dobiti bebu, no nama to nije utjecalo na prohtjeve.

Oboje rado iniciramo odnose i nikad ne odbijamo pa nam je ovih mjesec dana predstavljalo veliki izazov.

Prvih nekoliko dana nije bilo teško, no uskoro sam morala zaći s prijateljicama da se ispušem, a Nick je puno vremena provodio u vrtu.

Imala sam i problema sa spavanjem jer je odnosa za nas uvijek bio način opuštanja. Jedne je noći pokrenuo igru, a ja jednostavno nisam mogla odbiti. Bilo je divno, ali ujutro sam bila jako ljuta na nas oboje. Zaista sam željela dokazati da je naša veza puno više od fizičke privlačnosti.

Iako sam bila odlučna u namjeri da izdržimo do kraja, ali sam se zbog nedostatka intimnosti osjećala jako usamljeno. Kad sam to ispričala Nicku počeo me grliti i ljubiti bez da se to pretvorilo u intimni odnos. Počeli smo češće flertovati i smijati se kako to godinama nismo činili.

IZVOR:INDEX.,HR

Facebook Comments