PODELITE SA PRIJATELJIMA

RUSKINJA Aljona, koja živi u Beogradu, objavila je video na TikTok profilu @aljona.strankinja u kojem je navela pet razloga zbog kojih se Rusi koji su se preselili u Srbiju ne druže sa Srbima.

“Ne mogu govoriti u ime svih Rusa, ali mogu izložiti zašto je tako iz mog kuta gledanja”, počela je objašnjavati zašto su Rusi tako zatvoreni.

“Kao prvo, stres. Većina Rusa nedavno se preselila u Srbiju. Preseljenje nije turističko putovanje. Treba napraviti dokumente, razumjeti kako sve funkcionira i istovremeno raditi. Vjerujte mi, to je veliki stres. I za komunikaciju ostaje malo snage”, rekla je.

Aljona je objasnila kako je problem i jezična prepreka jer možda ljudi ne znaju dobro engleski, a srpski uopće ne govore: “Možda bi željeli razgovarati s vama, ali ponekad jednostavno ne mogu.”

“Mi nemamo small talk kulturu”

Treći razlog je to što Rusi imaju prijatelje – Ruse: “Kad imate krug prijatelja, teško je naći motivaciju za upoznavanje novih ljudi.”

“Četiri: Mi nemamo small talk kulturu. Ako u Rusiji nekoga pitamo ‘kako si‘, želimo opširan razgovor. I zbog toga možda mislite da smo zatvoreni”, rekla je pa navela i peti razlog: “Za upoznavanje je potreban razlog. Na primjer, zajednički događaj, zajednički prijatelji ili nešto slično.”

“Molim vas, nemojte se uvrijediti”

“Ovo je moje mišljenje zašto Rusi izgledaju kao zatvoreni ljudi. Molim vas, nemojte se uvrijediti. Adaptiramo se u novoj zemlji, trudimo se ovdje izgraditi novi život. Nismo protiv komunikacije, samo nam je potrebno vremena”, zaključila je.

IZVOR:INDEX.HR

Facebook Comments