PODELITE SA PRIJATELJIMA

Muškarci su obično ti koji ispituju žene sa koliko su muškaraca spavale, ali je ovaj put njihova odluka da otkriju brojku, doduše anonimno

Večita tajna broja intimnih  partnera koje žene često čuvaju za sebe sada i nije tajna, zahvaljujući hrabrosti nekoliko anonimnih žena koje su odlučile da podele svoje priče.

Za portal Refinery29, nekoliko hrabrih žena je odlučilo da otvoreno govori o broju muškaraca sa kojima su spavale, što je tema koja često izaziva kontroverze i stigmu u društvu.

Jedna od njih ističe: “Dugo sam se borila s osećajem srama i krivice zbog broja svojih intimnih partnera. Ali shvatila sam da je to samo broj i ne definiše ko sam ja kao osoba.”

Druga anonimna ispovednica dodaje: “Odlučila sam da govorim o tome kako bih podržala druge žene da se oslobode stigme i pritiska koji društvo nameće oko intimnosti.”

Ove hrabre žene otvaraju važan dijalog o intimnostii, slobodi izražavanja i prihvatanju različitih životnih puteva. Njihove priče su podstrek drugim ženama da se osnaže i prihvate svoje izbore bez osude i stigme.

Portal Refinery29 pruža prostor za ove priče, osnažujući žene da se čuju i podržava raznolikost iskustava i perspektiva.

U prošlosti su istraživanja i upitnici o broju partnera redovno pokazivali nejednak broj partnera kod muškaraca i žena. Izgleda da su žene taj broj umanjivale, dok su muškarci preterivali.Ipak, danas je činjenica da je društveno prihvatljiviji veći broj partnera nego što je to bilo pre 20 godina, pa i žene otvoreno govore o broju svojih partnera.

.Intimni odnos je za mene većinom bio neočekivan, čin istraživanja ili se ipak desilo u zadnji tren. Većinu ljudi nisam videla dva puta.

34-godišnjakinja koja je spavala s 12 muškaraca: Udala sam se za osobu s kojom sam imala prvi odnos i on mi je bio jedini od 17. do 31. godine. Nisam bila preterano zainteresovana za to i verovala sam da ima bitnijih stvari od odnosa. Kad sam počela da spavam s drugim ljudima bilo mi je uzbudljivo, ali ne i zastrašujuće. I iako je bilo zabavno, još uvek nemam onaj osećaj požude, iako mi dobro utiče na samopouzdanje.

29-godišnjakinja koja je spavala s 47 muškaraca:

Za mene kažu da sam žderačica muškaraca. Ne krijem da volim intimni odnos i da u njemu uživam, to je moj izbor. Verujem da je nešto viši nego kod većine ljudi. Zanimljivo je pogledati u prošlost. Dok sam bila mlađa imala sam i loših iskustava,bila sam i napastovana. U 20-ima se to poboljšalo i moja iskustva su poprilično zadovoljavajuća. Bilo je perioda kada sam bila u vezi, ali i razdoblja kada sam imala više neobaveznih partnera u isto vreme.

25-godišnjakinja koja je još devica, odnosno nije imala intimnog partnera: Možda će nekome to zvučati iznenađujuće, ali ja sam zapravo ponosna što je tako. Živimo u vremenu kada se očekuje da se upustite u odnose pre 20. godine. Meni ne nedostaje nešto što nisam iskusila. Verujem da ću svoje iskustvo doživeti u pravo vreme.

IZVOR;STIL.KURIR.RS[

Facebook Comments