PODELITE SA PRIJATELJIMA

Vinona Frenč (28) iz Australije zbog zdravstvenih problema ne može da vodi ljubav s mužem, a čak i sama naznaka uzbuđenja joj izaziva neizdržive bolove.

– Kada sam imala 17 godina, lekari su utvrdili da imam endometriozu, stanje u kojem tkivo slično onome koje se nalazi u zidovima materice, raste na drugim mestima u telu, što izaziva bolove i traumu zbog kojih je vođenje ljubavi nemoguće – objašnjava Vinona i dodaje da se stanje još više pogoršalo nakon što je 2017. rodila ćerku.

– Nismo mogli da imamo INTIMNE ODNOSE jer to je bilo neverovatno bolno… Ne smem da poljubim muža, ne smem ni da ga uhvatim za ruku. Ne smem da se uzbudim, ma čak ni da pomislim na uzbuđenje, jer ako se to dogodi, imam utisak da mi BUDE gore – priča ona.

– To ne znači da sam preterano “napaljena” već da sam toliko osetljiva da mi i sama najava uzbuđenja nanosi ogroman bol. A nakon što sam rodila ćerku carskim rezom, utvrđeno je da bolujem i od ). Probala sam sve moguće načine lečenja i na kraju je preostala samo plastična operacija kao poslednja nada – navodi Vinona.

– Međutim, ni posle operacije se ništa nije promenilo, i lekari su konstatovali da imam četvrti stadijum endometrioze. Problem je što se operacija bavila samo fizičkim delom, a ogroman problem je višegodišnja psihička trauma koja je nastala kao posledica trpljenja velikih bolova. Što je najgore, više ne mogu da očekujem pomoć od lekara jer oni mi kažu da je to “sve u mojoj glavi” – očajna je Vinona.

– Ali, srećna sam što imam supruga Stefana koji je neverovatno uviđavan i koji mi je velika podrška. Apsolutno nijednom nije pomenuo da mu predstavlja problem činjenica da četiri godine nismo vodili ljubav. Pokušavamo da budemo intimni na druge načine, i uvek nastojimo da što više stvari radimo zajedno. Svaki dan se vozimo zajedno vozom na posao – kaže ona i napominje da je pristala da javno iznese svoje iskustvo, kako bi i druge žene sa sličnim problemnima shvatile da nisu same i da nemaju razloga da se stide.

IZVOR:ESPRESO.CO

Facebook Comments