PODELITE SA PRIJATELJIMA

Direktorka Marija udala se za majstora i onda se desila tragedija
Najpopularniji ruski psiholog Mihail Litvak ispričao je priču iz svoje ordinacije koja će vam biti dobra životna lekcija!

Marija se suočila sa svojim problemom i odlučila je potražiti pomoć od poznatog ruskog psihologa Mihaila Litvaka. Kao uspešna direktorka firme, Marija je imala sve što je trebala u poslovnom svetu, ali je bila neuspešna u ljubavi. Njena priča počinje sa zaljubljenošću u svog supruga, muškarca koji nije delio njenu ambiciju za profesionalnim usponom. Dok je Marija gradila svoju karijeru i išla ka vrhunskim uspesima, njen suprug je ostao radnik sa prosečnom platom, bez želje za napretkom.

Marija je volela svog supruga, ali njen uspon u poslovnom svetu ga je činio nezadovoljnim. Kako bi spasila brak, otvoreno ga je pitala šta da radi. Njegov odgovor je bio jasan i zahtevan – da napusti posao i posveti se porodici.

Ova situacija predstavlja čestu dilemu sa kojom se mnoge žene suočavaju u modernom društvu. S jedne strane, postizanje profesionalnih ciljeva je važno i može doneti osećaj zadovoljstva i nezavisnosti. S druge strane, balansiranje između karijere i porodičnih obaveza može biti izuzetno izazovno. Marijina priča ilustruje sukob između ličnih ambicija i potrebe za održavanjem stabilne porodične atmosfere.

Kada je Marija pristala da postane domaćica zbog “mira u kući”, nije ni slutila da će se suočiti sa još većim izazovima. Njena odluka nije donela očekivani mir u braku, umesto toga, suprug je ostao ogorčen i nezadovoljan, a njihov odnos se samo pogoršavao.

Nakon nekoliko godina pokušavanja da očuva brak, Marija je donela odluku da se razvede. To je bila hrabra odluka, ali nije značila kraj njenih izazova. Marija je preuzela odgovornost za školovanje svojih kćerki i ponovno je izgradila svoju karijeru. Ipak, njen ljubavn život i dalje nije bio onakav kakav je želela.

Evo u čemu je njen problem bio:

“Ako vaš partner ne raste i ne razvija se uz vas, onda ga ostavite bez oklevanja. Ne pokušavajte da ga promenite. Ne gubite vreme.”, rekao je Mihail Litvak.
Marija se žalila na nepravdu, jer oni muškarci koji su se njoj sviđali (uspešni poslovni ljudi), pored sebe su imali žene domaćice, majke, bez karijere i uspeha.

Oni muškarci kojima se Marija sviđala bili su mahom ženskaroši koji nisu dolazili u obzir.

Moj savet Mariji je bio da gleda malo među izuzetno uspešnim poslovnim ljudima koji imaju ista interesovanja kao ona. Ako dovoljno dugo gledaš, naći ćeš način da nađeš ono što tražiš.

Zato, žene – pišite doktorske disertacije, grabite napred i nikako se ne osvrćite iza sebe. Ne gledajte ljude koji su ispod vas, oni će vas samo povući na dno. Ništa dobro neće izaći iz toga. Čak i ako se potpuno promenite, postanete ono što on traži od vas – ni tada mu nećete valjati, završio je ruski psiholog Mihail Litvak.

IZVOR:ESPRESO.CO

Facebook Comments