PODELITE SA PRIJATELJIMA

Ljubavna priča holivudskog zlatnog para jedna je od najlepših i najdugovečnijih.

Pol Njumen i Džoan Vudvord bili su zlatni par Holivuda i njihova ljubavna priča je – čudesna. Upoznali su se 1953. godine tokom izvođenja premijere predstave “Piknik” na Brodveju, međutim tada je bio oženjen. Pored ljubavi prema Brodveju, njih dvoje su imali još neke zajedničke stvari: bili su članovi prestižnog glumačkog studija “Li Strasberg”, a po završetku prikazivanja predstave oboje su se uputili u Holivud.

U naredne četiri godine nisu radili na istim projektima, ali su ostali dobri prijatelji. Konačno, kada se Njumen 1957. razveo od svoje prve žene, bili su angažovani za film “Dugo, toplo leto”. Strast koju su gajili jedno prema drugome se vratila gotovo odmah, a već 29. januara 1958. su se venčali.

“Bila je moderna i nezavisna, dok sam ja bio stidljiv i pomalo konzervativan. Trebalo mi je dosta vremena da joj pokažem da nisam glup onako kako izgledam”, rekao je on. Iduće četiri godine nisu se susretali ni radili zajedno, ali su ostali u kontaktu, jer Džoana nije želela da razori njegovu porodicu.

“Večali smo se u vreme kada su se slomljene stvari popravljale, a ne bacale: toster, cipele, čarape… Tada su se i brakovi popravljali…”

Ja donosim samo velike odluke, dok moja žena donosi one manje. Na primer, ako želim da živimo u Kaliforniji, a ona želi da živimo u Konektikatu, mi ćemo živeti u Konektikatu. Nema veze, to je sitnica – geografija. Ako ona misli da treba da budem demoktrata, a ne republikanac, ja ću biti demokrata. To je takođe sitnica. Ali zato ja uvek vodim računa o spoljnoj politici naše zemlje. Recimo ona će se uvek složiti oko mog stava prema Kini. To je veoma važna odluka”, našalio se glumac jednom prilikom
Pol se svima hvalio kako je bio “intimno uspavan” sve dok u njegov život nije došla Džoan.
“Zovem je “Koliba za INTIMU”. Uradila je to s takvom ljubavlju i oduševljenjem. Čak i kad bi mi došla deca, mi bismo nekoliko noći nedeljno odlazili u Kolibu za intimnost, bili intimni, bučni i nepristojni.”
IZVOR:STIL.KURIR.RS

Facebook Comments