PODELITE SA PRIJATELJIMA

Ništa mi nije bilo teško, sve je za ljude”.

Jelena Đoković danas je uspešna poslovna žena, kojoj mnogi zavide na uspehu i životu u izobilju. Međutim, ona ne krije da njeni počeci nisu bili laki.

Supruga Novaka Đokovića i direktorka Fondacije Novak Đoković još kao tinejdžerka želela je da studira u inostranstvu, a kako bi sebi ispunila tu želju rano je počela da radi i da se snalazi sama.

Jelena je studirala ekonomiju i finansije na italijanskom fakultetu “Bokoni” u Milanu. Samo jedna godina na ovom fakultetu košta oko 5.000 evra, ali ona je, kao i većina srpskih državljana koji studiraju na “Bokoniju”, dobila stipendiju ovog fakulteta. Ono što je gotovo neverovatno jeste to da je ova dama tokom studija u Milanu, kako bi sebi olakšala život, radila čak i u sportskoj kladionici kao šankerka.

– Nisam se dugo zadržala u kladionici i nakon toga bila sam promoterka nekih događaja. Mnogo toga sam radila i ništa mi nije bilo teško, sve je to za ljude smatram da nije sramota raditi bilo koji posao ako je pošten,a an neki način kroz te poslove steknemo nova isklustva i upoznamo nove ljude i naučimo više ceniti novac – ispričala je Jelena

Živela je u studentskom domu, sa nekoliko cimerki. Zbog mnogo obaveza na fakultetu, Jelena nije pratila Novaka na turnirima, ali je sve mečeve gledala preko televizijskih ekrana. U jednom svom blogu istakla je da je uvek štedela novac iako je poput svih devojaka volela da se počasti nekim novim odevnim predmetom.

– Ako sada kupim ovo, kasnije neću moći da dobijem ono drugo. Da li mi ovo stvarno treba? Hmmm, ne baš. Ok, ostavi – opisala je Jelena kako su izgledale njene dileme.

– Svako ima pravo da se iskaže. Ja sam toliko postala obično dosadna. Pronašla sam smisao u tome da pomažem na taj način prirodi. Ne kupujem više kao što sam kupovala. Nosim džins koji ima nekoliko godina, nosim jednu te istu majicu, volim da imam uvek istu frizuru, ne koristim šminku. Postala sam dosadna, ali sam sa ovakvim izborom doprinela nečemu. Nisam ja nužno u pravu, ja samo idem nekim svojim putem, ovo meni odgovara – rekla je nedavno Jelena.

– Moj prvi posao bio je sa 16 godina u parfimeriji. , zaključila je Jelena.

IZVOR:SRBIJA.DANAS

Facebook Comments