PODELITE SA PRIJATELJIMA

Sin Stefan sve zaustavio

Najbolji teniser Novak Đoković sveta prolazi kroz težak period u karijeri nakon deportacije iz Australije, a prema rečima njegove supruge Jelene, postojao je takođe deo kada je Srbin želeo da okonča karijeru.

Bilo je to 2018. godine nakon poraza u Majamiju od Benoa Pera u dva seta.

– Rekao mi je ‘Napuštam tenis’. Bukvalno. Rekao mi je da je izgubio u Majamiju, bio je to težak poraz, a onda nas je sve okupio i rekao ‘Ljudi, završio sam’. Ja sam bila u stilu ‘Šta?!’. A on je nastavio, Pričajte sa mojim sponzorima, hoću da budem čist pred njima, ne znam da li prekidam sa tenisom na šest meseci, godinu dana ili zauvek, samo im reci… Ako požele da ostanu u kontaktu s nama, u redu, a ako ne, i to je u redu, samo želim da svi budu okej što se toga tiče – prisetila se Jelena tog perioda.

Novakova supruga je objasnila kako su izgledali ti dani.

– Plakali smo, svi. Pričali smo mu ‘Šta to radiš, nije ovo pravi trenutak to!’. Onda smo otišli na odmor… Znate, kada on reši da ne igra tenis, onda ne želi ni da ga vidi, ne želi da radi bilo šta što ima veze sa tenisom. A ja volim tenis. I, ja sam decu vodila sa nama, igrala sam tenis sa njima. A onda se i on tu pojavio trećeg, četvrtog dana. I, video me kako sam našla tu neku staru mašinu za tenis, pa ću igrati protiv nje, kad već nemam trenera. Stefan je skupljao loptice, igrali smo se, bilo je baš zabavno, nije to bilo samo klasično treniranje, na koje je on navikao. Njemu to više nije bilo zabavno, bilo je previše ozbiljno, previše takmičarski, a on je želeo da uživa, bez pritiska – navodi Jelena Đoković i otkriva da je sin Stefan odigrao presudnu ulogu u svemu.

– Srećom, Novak je video koliko Stefan i ja uživamo na terenu, koliko nam sve to prija i onako, bez patika, bez majice, samo u šortsu, kaže ‘Mogu li, molim vas, da dobijem reket’ (smeh). A ja mu kažem ‘Ne, ne može. Ti si tenis napustio. Ovo je sada naše vreme, napusti teren’. Šalila sam se s njim, naravno. A onda mu Stefan kaže ‘Okej, tata, možeš sad ti malo’. I on uzme loptice, odservira jednom, dvaput i kaže ‘Hm, ne osećam se loše’. I onda ga ja pitam možemo li da igramo malo on i ja, pa smo i tako igrali, pa on sa decom, a poslednjeg dana odmora je uzeo i patike, obukao majicu za trening i rekao ‘Znaš, pozvaću Marjana Vajdu i pitati ga da mi opet bude trener. A ja sam (smeh) bila u stilu ‘Kako to misliš?’, a ostalo je istorija. – zaključila je Jelena Đoković.

IZVOR;SRBIJA.DANAS

Facebook Comments