PODELITE SA PRIJATELJIMA

Novak Đoković je čitavu karijeru bio okružen vrhunskim stručnjacima koji su dobrim delom zaslužni za njegovu poziciju na teniskom krovu sveta. Treneri Marjan Vajda i Goran Ivanišević, fizioterapeut Ulises Badio, agenti Edoardo Artaldi i Elena Kapelaro, svojevremeno i Pepe Imas…

Ipak, daleko veće interesovanje javnosti izazivaju „saradnici“ iz senke. Jedan od njih je i reiki-master Žarko Ilić.Duhovni učitelj podučio je Novaka japanskoj tehnici isceljivanja. Žarko je lekar, doktorand medicinskih nauka, sa značajnim iskustvom u istraživanju ljudske psihe. Pre svega, on je tragalac za odgovorima i lekom za bolesti savremenog doba, a sa slavnim teniserom, njegovom suprugom Jelenom, koja ih je i upoznala, i mlađim bratom Markom sarađuje godinama.

A šta je, zapravo, reiki? Reč je o metodi duhovnog razvoja koja eliminiše stres, relaksira i leči. Zasnovana je na verovanju da životna energija protiče kroz organizam.

Osobe koje praktikuju reiki koriste tehniku polaganja ruku na telo ili iznad tela. Time se, navodno, čiste i jačaju energetski kanali. Osim što ublažava bol i fizička dejstva, terapija pruža smirenje na duže staze, utiče na donošenje ispravnih odluka i postizanje samopouzdanja, a ima i antidepresivna svojstva.

Pre nekoliko godina, posle jednog meča u kom nije ličio na sebe, Novak je sa Žarkom otišao u Veliki kanjon reke Kolorado u Nevadi. Tom prilikom istakao je da strmim liticama nacionalnog parka prosto struji energija sa svih strana.‒ Veliki kanjon jedno je od najmoćnijih mesta na svetu. Taj mir i veza sa prirodom su neverovatni ‒ rekao je američkim novinarima.

Godišnja inflacija od 6,6 odsto nije dramatična, ali je problem što najviše novca trošimo na namirnice koje su poskupele neuporedivo više. Pojedini artikli čak i 40 odsto.

Ipak, u potrošačkoj korpi evrozone hrana i piće učestvuju sa 21,7 odsto, a u Srbiji 31,4 odsto. Kada se dodaju alkoholno piće i duvan, skoro 40 odsto prosečne potrošačke korpe odlazi na ove proizvode.

Ekipa Espresa je posetila jedan veći market u Beogradu, gde smo za budžet od hiljadu dinara pokušali da kupimo par osnovnih namirnica, ali od proizvoda koje smo kupili, nismo mogli ni pošten obrok da napravimo.

Lista kupljenjih namirnica:Kada ovo saberemo i uračunamo kesu koja košta 10 dinara, za 9 namirnica platili smo 1.061,99 dinara.

Moramo uzeti u obriz da su neke cene na akciji trenutno, što znači da bi nas račun izašao i skuplje.

Kada uporedimo čak i akcijske cene sada, znatno su veće nego prethodnih meseci.

espreso.co.rs

Facebook Comments