PODELITE SA PRIJATELJIMA

Melisa Dongel je mlada turska glumica koja se istakla kao jedna od najpoznatijih u svojoj generaciji. Gledali smo je u popularnim turskim serijama.

Mi je znamo iz serija “Pokucaj na moja vrata”, “Naša priča” i “Elif”.

Danas, ova dvadesettrogodišnja glumica uživa u slavi, uspehu i ispunjenom životu. Međutim, ona je prošla rolerkoster emocija.

Melisa je imala vrlo traumatično i teško detinjstvo. U julu 2021. godine, Melisa je pokrenula sudski proces protiv svog oca i odlučila preuzeti starateljstvo nad mlađom sestrom koja je tada imala sedamnaest godina. Razlog za ovaj korak je prilično uznemirujući. Naime, kao tinejdžerka, glumica je bila žrtva INTIMNOG  zlostavljanja od strane svog oca, te je želela zaštititi svoju sestru od iste sudbine.

Umorna sam od života u kojem se pretvaram da se ništa nije dogodilo. Teško sam preživela svoje detinjstvo. Moja majka mi nije verovala. Rekla mi je: ‘Nemoj ići u policiju, oni će zatvoriti tatu, ali će ga osloboditi i on će te ubiti’“, otkrila je slavna glumica tužnu istinu. Melisa je prošla kroz traumatično detinjstvo, a njena majka je javno priznala da nije verovala tvrdnjama svoje ćerke: “Pre dve godine, moja ćerka mi je rekla da je otac zlostavljao, ali ja nisam verovala jer to nisam videla. Jednog jutra sam ga zatekla pored ćerke i pitala ga šta radi.”

Glumica Melisa Dongel je postala snažan simbol hrabrosti i podrška svih žena koje su imale slično iskustvo, nakon što je istupila sa svojom pričom o teškom iskustvu koje je pretrpela. Njena hrabrost i iskrenost naišli su na veliku podršku i simpatije turske javnosti, koja je odlučila stati uz nju u ovom izuzetno važnom trenutku.

Uz podršku javnosti, pokrenuta je i snažna društvena kampanja pod nazivom #MelisaDöngelYalnızDeğildir (Melisa Dongel nije sama), koja je brzo postala viralna. Ova kampanja nije samo pružila podršku glumici Melisi Dongel, već je i osvetlila važnost razgovora o nasilju i traumama s kojima se suočava mnogo ljudi širom sveta.

Uprkos ogromnoj podršci koju je primila, Melisa se suočava s dugogodišnjim emocionalnim izazovima. Prošlost se, nažalost, nije mogla promeniti, i ona je provela godine u procesu psihoterapije kako bi se suočila s traumama i pronašla način da se nosi s njima. Ovaj proces je svedočanstvo njenog odlučnog duha i želje za ozdravljenjem, te je istovremeno podsetnik na važnost brige o mentalnom zdravlju.

U jednom emotivnom intervjuu, Melisa je podelila svoju bolnu prošlost.

“U kući je uvek bilo prisutno nasilje“, ispričala je. “Otac nas je često fizički kažnjavao, čak i zbog najmanjih stvari. Sećam se kako mi je slomio ruku samo zato što sam se odlučila igrati u parku sa svojom drugaricom.”

Njene reči odražavaju duboku patnju kroz koju je prolazila, ali istovremeno i njen odlučan korak prema oslobađanju od tereta koji je nosila dugo vremena.

Melisa je takođe otvoreno podelila da je zlostavljanje počelo već u srednjoj školi, ali da je godinama nije mogla reagovati zbog straha koji je paralizovao. Njeno iskustvo ukazuje na složenost emocija koje prate žrtve nasilja, te na duboko ukorenjene društvene predrasude koje ponekad sprečavaju pojedince da potraže pomoć i zaštitu.

Srećom, Melisa je uspela ostati dovoljno jaka da prebrodi psihičke i fizičke traume.

Nisam mogla da progovorim jer me je tata stalno pretio da će uništiti moju glumačku karijeru i da mi neće dozvoliti da idem u školu. Čak sam pokušala da se ubijem. Ne sećam se koliko puta sam bila hospitalizovana. Onda sam se pokajala i pitala se: ‘Zašto to radim sebi?’ Ali nisam mogla sama sebi pomoći”, priznala je glumica.

IZVOR:RBSM RADIO.NET

Facebook Comments