PODELITE SA PRIJATELJIMA

Srpski teniser Novak Đoković neće nastupiti na američkoj tureji zbog dobro poznatog razloga, pa je našao vremena da ponovo prisustvuje utakmici košarkaša Crvene zvezde.

Crveno-beli su u sjajnom ritmu u Evroligi, a dodatni “vetar u leđa” tokom meča sa Makabijem im je dao slavni teniski as.

Novak se pojavio u društvu supruge, brata i bratovljeve devojke, a jedan detalj je svima zapao za oko.Naime, Novak se jedini pojavio sa maskom, na kom je logo njegove fondacije. Mnogi će reći da je oprezniji posle zaražavanja koronavirusom u decembru prošle godine, kada je bodrio Zvezdu protiv Barselone.

Ali, moguće je da je samo želeo da izbegne negativne komentare u medijima koji prate svaki njegov korak.Takođe, ono što je zanimljivo je to što se pojavio u duksu sa obeležjem sponzora “Lakost”, koji navodno planira da rakine saradnju sa jednim od najvećih u istoriji tenisa.

Drugi teniser sveta Novak Đoković neće igrati na Mastersu u Indijan Velsu, ali ni u Majamiju.

Srpski teniser je čak učestvovao na žrebu za prvi turnir na američkoj turneji, ali nije dobio dozvolu za igranje.

On je to potvrdio putem društvenih mreža, a obrazložio je činjenicom da se nisu promenili zahtevi američkih vlasti po pitanju vakcinacije protiv koronavirusa.

– Kada sam automatski stavljen u žreb za Indijan Vels i Majami, znao sam, da s obzirom na zahteve Sjedinjenih Država, tamo verovatno neću moći da putujem. Ali, kako se međunarodni kovid zahtevi uvek menjaju, hteo sam da vidim hoće li se tu nešto promeniti. Potvrđeno je da se regulative ne menjaju što znači da ne mogu da idem i igram u SAD. Znam da se moji navijači raduju da me opet vide na terenu i nadam se da ću se zbog njih vratiti što pre. Srećno svima koji igraju u Americi na ovim velikim turnirima – napisao je Novak na društvenim mrežama.Novak se potencijalno nalazi pred novim problemom koji pred njega postavlja ATP zajedno sa organizatorima Indijan Velsa. Naime, svako povlačenje sa turnira posle “dedlajna” odnosno poslednjeg roka, povlači za sobom novčanu kaznu i to samo za igrače koji ne mogu da potvrde da zbog povrede odsustvuju sa turnira.Sada, samo zdravstvene vlasti SAD mogu da mu izdaju posebnu dozvolu da uđe u državu.

espreso.co.rs

Facebook Comments