PODELITE SA PRIJATELJIMA

– Imam veoma dobar lični skor sa Žeremijem, mislim da to pomaže. Nismo igrali već neko vreme, ali je veoma iskusan teniser. Dugo godina je na ATP Turu. Ima jak servis i forhend, nekako se njegova igra zasniva na ova dva udarca. Očigledno je i učešće na ATP kupu i igranje tih mečeva u singlu i dublu, u Rod Lejver areni pomoglo da se spremim za Australijan open. Još nisam iskusio ovakav uvod u turnir. To je pozitivno, imati toliko mečeva na terenu pred start na Australijan openu 2021. u ponedeljak. Igra se noćni meč, igra je drugačija, posloga malo sporija. Istorijski imam dobar skor u mečevima koje igram uveče u Melburnu, tako da se radujem tome. Osećam se dobro, igrao sam stvarno dobro. Nadam se da ću nastaviti tako – rekao je Novak na konferenciji za medije uoči starta turnira u Melburnu.

Iako je već jedan od najboljih tenisera u istoriji, Srbin je priznao da i dan-danas ima tremu kad treba da izađe na meč

Kako je i sam rekao, Novak ima “ljubavnu aferu” sa “Rod Lejver arenom gde je osvojio čak osam trofeja.

– Da, to je ljubavna afera. Možda nešto slično, ne tako kao što Rafa ima sa Frenč openom, ali osećao sam se oduvek nekako komfornije na ovom terenu, kako sam se vraćao svake godine. Što više pobeđujete, to imate više samopouzdanja i prijatnije se osećate na terenu. Ako se dobro osećate, bez obzira na podlogu, imate bolje izglede da igrate najbolje. Kada sam ove godine prvi put kročio na ovaj teren, da treniram, oživeo sam neka od sećanja od prošle godine, ali i prethodnih kada sam osvajao turnir. Da, to mi daje sjajan osećaj, veru u sebe. Osećam da je to mesto gde bi trebalo da budem i gde sam istorijski gledanom uvek bio u stanju da igram najbolji tenis. Nadam se da će ovo biti još jedna uspešna godina – rekao je srpski as.

Iako je već jedan od najboljih tenisera u istoriji, Srbin je priznao da i dan-danas ima tremu kad treba da izađe na meč.- Tako je svaki, baš svaki meč. Ne želim da govorim u ime ostalih sportista, ali imam osećaj da je nemoguće eliminisati tu vrstu pritiska, očekivanja, nervi uvek imaju ulogu ako ste sportista. Barem u mom slučaju. Mislim da sam tokom godina uspeo da istreniram sebe, iskustvom i posvećenošću toj mentalnoj pripremi, to mi je pomoglo da se bolje nosim s tom vrstom emocija.

espresso.co.rs

Facebook Comments