PODELITE SA PRIJATELJIMA

Definitivo američka turneja ove godine proćiće će bez Novaka Đokovića. Srpski šampion će propustiti Masterse u Indijan Velsu i Majamiju, a upravo sa takmičenja na Floridi stižu glasovi koji govore da su bili spremni za ovakav razvoj događaja.

Novak je u sredu samo potvrdio ono što je već bilo svima jasno – da neće moći da učestvuje na turnirima u SAD pošto nije vakcinisan, a ulazak u tu zemlju nalaže da je primanje doze protiv korona virusa obavezno.

Džejms Blejk, direktor Mastersa u Majamiju, turnira koji ide odmah nakon Indijana Velsa, kaže da im je od početka bilo jasno da će Đokoviću biti teško da se pojavi tamo.

– Od početka nam je bilo jasno da učešće Novaka Đokovića na Majami openu zavisi isključivo od njegovog ranog dolaska u SAD, a bilo je jasno da je tako nešto na dugom štapu. Srećom, imamo neverovatno jaku i talentovanu grupu igrača koja učestvuje, tako da se nadamo da ćemo imati sjajan turnir – rekao je Blejk.

Kris Vidmajer, portparol Američke teniske federacije (USTA), izjavio je da organizatori takmičenja u Indijan Velsu i Majamiju nemaju drugi komentar osim da su se ovi turnir rukovodili uputstvima vlade u vezi sa pandemijom koronavirusa.- Igramo sam finale u Buenos Ajresu i nakon toga sam otputovao za Evropu. Tri nedelje kasnije, igrao sam na Serbia Openu. Radio sam u teretani i, odjednom, pojavio se Novak. Do tog momenta ga nikada nisam video uživo – počeo je priču Argentinac.

– Bio sam jako nervozan kada sam primetio da kreće ka meni. Pogledao me je, pitao se i predstavio kao “Novak”. Nisam mogao da pričam, bio sam strašno nervozan. Čestitao mi je na tituli u Buenos Ajresu. Iznenadilo me je to što najbolji teniser sveta, koji ima milion stvari u glavi, zna rezultat mog meča. Bio sam polaskan – kazao je Čerundolo.

Mladi argentinski teniser Fransisko Čerundolo pričao je o upoznavanju sa Novakom Đokovićem, tkoji se desio Serbia Openu u Beogradu.

– Igramo sam finale u Buenos Ajresu i nakon toga sam otputovao za Evropu. Tri nedelje kasnije, igrao sam na Serbia Openu. Radio sam u teretani i, odjednom, pojavio se Novak. Do tog momenta ga nikada nisam video uživo – počeo je priču Argentinac.

srbijadanas.com

Facebook Comments