PODELITE SA PRIJATELJIMA

Čin nepoštovanja preko kojeg nije mogla da pređe!

Njegovo objašnjenje ju je tek porazilo Kada ste u braku, poslednja stvar koju bi voleli da radite jeste da njuškate po telefonu vašeg partnera dok je van sobe. Ipak jedna žena uradila je upravo to – i zbog onoga što je videla u telefonu znala je da će svoj brak ubrzo okončati. Naime, žena nije znala da njen muž za nju ima “nadimak” koji je koristio u društvu svojih prijatelja, a slobodno se može reći da je taj nadimak nimalo nije impresionirao.

Kroz njega je shvatila šta on zapravo misli o njoj, što je rezultiralo time da ga je napustila. Priznala je da je došlo do promene u njihovom odnosu otkako im se rodio sin, ali da mu je ona i dalje opraštala što nikada nema vremena za njih jer je bio “glavni hranitelj” u porodici. Imao je četvrtke uveče samo za sebe da ide da trenira, kao i “ručkove petkom, koji su se uvek pretvarali u pića petkom uveče, jer su to bile prilike za provod”, a ona nikada nije imala problema ni s čim od toga.

Međutim, nije voleo da govori svoje planove. Uprkos tome što mu je ona dopuštala da radi što god želi. Rekla je kako je znala da ga pita da li će doći kući na vreme večere? Da li može da rezerviše šišanje u subotu ujutru? Da li je pio sa svojim prijateljima s posla, a on je uvek odbio da joj odgovori. Kada ga je pitala zašto, tvrdio je da prosto ne mora.

“Bila je to čudna promena u našem braku koju nisam očekivala – to tvrdoglavo odsustvo želje da mi kaže kada će biti u našim životima”, objasnila je. Tvrdi da je to uticalo na odnos u njihovom braku, što je napisala u anonimnoj objavi na “Mamamia” sajtu. U svojoj objavi objasnila je kako je on bio nezainteresovan za učestvovanje u njihovom porodičnom životu i braku “Svađali smo se oko toga; zapravo naš brak je bio na staklenim nogama, meni je trebala samo neka sitnica od njega kako bih sebi dokazala da između nas postoje razlike”, priznala je.

A onda su joj se one i same pokazale. Jednog petka ujutru njen suprug je bio pod tušem kad mu se telefon oglasio, pa ga je ona slučajno proverila i tada naišla na poruke u kojima se dopisivao sa svojim prijateljima iz sportskog kluba. “Bila je to grupa u kojoj su bili njegove kolege iz sportskog kluba gde su raspravljali o tome kada će se ponovno družiti nakon velike proslove koju su organizirali posle utakmice prethodne noći”, objasnila je ona.

Međutim, tada je videla odgovor svog supruga, upućen prijateljima, koji je je zbunio. “Nemoj misliti da ću moći večeras. OKSMS će reći ‘ne'”, napisao je on u poruci poslatoj prijateljima. “Bila sam zbunjena – šta znači OKSMS? Verovatno je aludirao na mene, ali što to znači ? I takođe – nije me pitao za to veče, pa sam bila ljutita što je mene okrivio”, rekla je ona.

Zbog te poruke, odlučila je da se suoči s njim i da ga pita šta ova reč znači, pa je otišla u kupatilo s njegovim telefonom. “Nije bio ljutit što sam mu pogledala u telefon. Bio je potpuno ravnodušan oko toga da mi objasni poruku”, rekla je ona i priznala da ju je njegov odgovor povredio jer je ležerno otkrio da to znači. Muž joj je objasnio da “OKSMS” znači – ona koja se mora slušati.

Taj nadimak ju je toliko uzrujao da je napustila njihov dom i tvrdila da “zaslužuje bolje”. “Nije bila stvar u tome da me posluša ili traži moje dopuštenje, kako se često žalio. To se ne zove ‘tražiti dopuštenje’ kao da je on tinejdžer, a ja sam mu majka. Uzela sam svoje dete i ostavila muža sledeće nedelje”, priznala je ona.

Iako je sve ovo shvatila veoma lično, neki su na pomenutom forumu ipak smatrali da su njeni postupci smešni i ishitreni, ali bilo je onih i koji su je podržali. “Zaslužila si bolje i srećna sam što si imala hrabrosti da odeš”, “Bravo za tebe, zvuči kao mudar potez”, “Ovde se ne radi o poruci nego o nepoštovanju, bravo što si se zauzela za sebe”, glasili su neki komentari podrške.

IZVOR:SRBIJA.DANAS

Facebook Comments