PODELITE SA PRIJATELJIMA

Patriša (23) se zbog ljubavi preselila u Srbiju, a sada je jednim snimkom oduševila sve Srbe: “Danas je bio važan dan za mene, postala sam pravoslavni hrišćanin” (VIDEO)
Patriša Kaunda (23) je devojka koja se zbog ljubavi prema Srbinu pre dve godina iz Zambije preselila u našu zemlju, a onda se ubrzo i udala. Kao neko ko voli našu zemlju, našu kulturu i uči naš jezik, Patriša je nedavno oduševila sve, kada je snimkom sa krštenja, objavila da je prihvatila i našu pravoslavnu veru.

Video snimkom sa svog krštenja u pravoslavnoj crkvi, gde je iz pentekostalizma prešla u pravoslavlje, Patriša je na svom Tik Tok profilu priznala da su dan kada s krstila kao i sam čin krštenja za nju jako važni.

“Danas je bio vrlo važan dan za mene i drago mi je da sam se krstila i da je sve prošlo dobro. Krštenjem sam zvanično postala pravoslavni hrišćanin”, napisala je ona ponosno u opisu videa na Tik Toku gde je sa ostalima podelila i kako je sam čin krštenja izgledao.

Za sam video na Tik Toku odabrala je pesmu Danice Crnogorčević “Veseli se srpski rode”, pa je time pokazala da je, ne samo ponosna što je prihvatila pravoslavlje, već i da je ponosna i što je udata za Srbina.

Ranije pripadala pentekostalcima
Patriša inače pripadala jednoj od harizmatskim verskim grupama u hrišćanstvu – poznatijoj kao pentekostalizam.

Značaj krštenja u Svetom duhu je ono što pentekostalci posebno naglašavaju. Takođe veruju u nepogrešivost Biblije i potrebu za transformacijom života individue kroz veru u Isusa Hrista.

Kako je Patriša zavolela Srbiju i pre nego što je došla kod nas, i da li je brzo savladala srpski jezik možete pročitati u našem izdvojenom tekstu Patricija iz Zambije sedela je za kompjuterom preko pola sveta i posle jedne slike ODLUČILA DA NAUČI SRPSKI gde je pre tri godine, iz svog doma u Zambiji, pričala za “Blic”.

IZVOR:BLIC.RS

Facebook Comments