PODELITE SA PRIJATELJIMA

BEOGRAD – Radislav Rade Jovković iz Rogatice hvalio je Ruskinje na internetu, a jedna od njih postala mu je životna saputnica. Na prvi sastanak nije došla, pa se iz Rusije vratio slomljenog srca, ali…

Radislav Rade Jovković, vlasnik računarskog centra u Rogatici, za životnog saputnika izabrao je Nataliju Kalinjinu, profesora istorije, rođenu u Rusiji, u Dobrjanki kod Perma.

Ruskinje su mu “zapale” za oko posle jednog pokloničkog putovanja po toj velikoj zemlji, a svoje utiske i pohvale na njihov račun izrazio je na jednom pravoslavom sajtu. Što je tražio, to je i dobio.

– Prvo je nisam našao, jer na zakazani sastanak u gradu Divjevu nije doputovala, pa sam se ja, iz Rusije u Rogaticu, vratio sa napuklom strelom u srcu. Opravdala je izostanak u Divjevu time što je doputovala u Beograd, na naše prvo viđenje.

FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN

Radetova životna priča tu već dobija ozbiljan tok.

– Otišli smo u Rogaticu, gde ju je dočekala moja majka. Otac me na samrti zamolio da prekinem sa momkovanjem i nađem sebi životnog saputnika, kako je to uradio u Banjaluci moj brat Branislav, koji sa Kninjankom ima dve ćerke.

Mi smo sve do potpisivanja “Dejtona” živeli u Sarajevu, a onda sa ostalim Sarajlijama, Ilidžancima, Vogošćanima, krenuli preko Romanije, što dalje od Sarajeva. Bio je to bolan početak, kakav razumeju samo izbeglice, a završilo se po onoj “nikad se ne zna zbog čega je nešto dobro” – kaže za Novosti Radislav.

FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN

A, Natalija se ni na šta ne žali, čak ni na “propalu” povratnu avionsku kartu.

– Ona je divna osoba, kućevna, vredna, a kad ju je u društvu komšinica moja majka pohvalila da je vredna, Nataliji su potekle suze, jer na ruskom “vredan” u prevodu znači lenj. Suze su potekle i mojoj majci kada joj je Nata rekla da ima brata u Rusiji koji je “vrač”. Zahvaljujući srpsko-ruskom rečniku moja majka je saznala da je Natin brat Aleksandar – doktor – priča nam Radislav.

– Tu i tamo, još “plačemo i smejemo se”, a za to ti ne treba poznavanje stranog jezika. No svakog dana, sve nam je lepše, zabavnije, naročito nakon venčanja u Rogatici, a potom i u Dobrjanki, rodnom mestu moje Natalije. Oboje smo izrazito religiozni, već godinu dana u braku, a Boga molimo da Natalija, koja je u trećem mesecu trudnoće, donese zdrav porod.

Šta je to u Rogatici zadržalo Nataliju…

– Prvo ljubav na prvi pogled, a kada sam prešla Drinu i stigla u ovaj živopisni gradić podno Romanije, opčinila me je priroda, omamio vazduh, zadivili ljudi ovog grada – reče na rastanku Natalija Kalinjina Jovković.

IZVOR;KURIR,RS

Facebook Comments