PODELITE SA PRIJATELJIMA

Riječ je o firmi koja razvija medicinski tretman za kovid-19

Najbolji svjetski teniser Novak Ðoković kupio 80 odsto danske biotehnološke firme KvantBioRes, prenio je Rojters.

Riječ je o firmi koja razvija medicinski tretman za kovid-19. Za Rojters saopštio izvršni direktor te kompanije Ivan Lončarević koji ističe da je investicija napravljena u junu 2020. godine. Nije želio da otkrije visinu iste.

Takođe, Lončarević je naglasio da pomenuta firma ima 11 istraživača koji rade u Danskoj, Australiji i Sloveniji i naglasio je da oni rade na liječenju – a ne na vakciji.

Kompanija razvija peptid koji spriječava da virus korona inficira ljudsku ćeliju i očekuje se da će se ovog ljeta pokrenuti i klinička ispitivanja u Velikoj Britaniji.

Pored Đokovića, čiji „dio“ iznosi 40,8 odsto, kompanija je i u vlasništvu Jelene Đoković (39,2 odsto). Stoji na zvaničnom sajtu danskog Centralnog biznis registra.

Najbolji tenisač svijeta nije skrivao razočaranje ovakvom odlukom, a poruku je poslao putem priopćenja.

“Želio bih dati kratku izjavu povodom današnje odluke Suda. Želio bih se sada malo odmoriti prije daljnjih komentara. Izuzetno sam razočaran s odlukom Suda o poništavanju moje vize, što znači da neću moći sudjelovati na Australian Openu. Poštujem sudsku odluku i surađivati ću s vlastima vezano uz moju deportaciju iz zemlje. Neugodno mi je što je fokus posljednjih tjedana bio na meni i nadam se da će odsad fokus biti na tenisu i turniru koji volim. Želio bih igračima, službenicima turnira, osoblju i svim volonterima i navijačima zaželjeti sve najbolje. Na kraju bih želio zahvaliti svojoj obitelji, prijateljima, stožeru, navijačima i svojim sunarodnjacima Srbima na podršci. Bili ste veliki izvor snage za mene”, poručio je Novak.

Dio srpskih medija piše da će nakon ovakve presude Federalnog suda Đoković morati platiti 500.000 dolara sudskih troškova, kao i da mu prijeti zabrana ulaska u zemlju na sljedeće tri godine.

Novak, nakon odluke saveznog suda i ako odluči ne poduzeti nikakve pravne poteze, prema pisanju svjetskih medija, može dobrovoljno otići iz Australije, a ako odbije bit će deportiran.

Podsjetimo, Đoković je nedavno deportovan iz Australije poslije dva suđenja, jer je nevakcinisan došao u Melburn – iako su mu čelnici Australijan opena dozvolili medicinsko izuzeće. Takođe, neće moći da nastupi ni na Rolan Garosu ukoliko se ne vakciniše, prenosi Telegraf.rs.

Facebook Comments