SRBIN OZENIO TAJLANDJANKU I SADA OTKRIO SVE DETALJE O OVOM BRAKU

SRBIN OZENIO TAJLANDJANKU I SADA OTKRIO SVE DETALJE O OVOM BRAKU

PODELITE SA PRIJATELJIMA

Sreo je u Beču, oženio u Tajlandu! Aleksandar otkrio sve o braku sa Tajlanđankom: Monah na venčanju upalio sveće, pa ugledao nešto čudesno,Ljubav su krunisali brakom 2018. godine u Tajlandu
Srbina Aleksandra Kapora (34) put je odveo u Tajland, gde je upoznao ljubav svog života. Zaljubio se u Tajlanđanku i s njom se venčao prema njihovim tradicionalnim običajima, a njihov susret je po mnogo čemu bio poseban, kao i mesto gde su se upoznali. Ljubav su krunisali brakom 2018. godine. Njihova ljubavna priča je počela dopisivanjem preko Fejsbuka, a prvi susret se dogodio na stanici metroa u Beču, jer su se oboje tog trenutka nalazili u Austriji.

Kapor je, u razgovoru za 24sedam, ispričao da je svoju sadašnju suprugu sasvim slučajno dodao među prijatelje na Fejsbuku jer mu se, kako kaže, dopala njena profilna fotografija, a potom je izrazio želju da je upozna. I tako je sve počelo. A iz njihovog dopisivanja se ubrzo rodila ljubav o kojoj bi mogao film da se napravi.

– Verujem da se u životu ništa ne dešava bez razloga. Nama je bilo suđeno da se spojimo. Boravio sam u Beču kod prijatelja i jednog trenutka se ona meni niotkuda pojavila u predlozima za prijateljstvo na Fejsbuku. Neverovatno mi se dopala i toliko me privukla da uopšte nisam gubio vreme, poslao sam zahtev, prihvatila je u kratkom roku i ja sam odmah od samog starta u porukama potencirao da se upoznamo. Nakon nedelju dana dopisivanja prihvatila je da se vidimo i zakazala nam je mesto susreta na metro (Uban) stanici linije U1 Praterstern, jer je ta stanica veoma prometna i uvek ima ljudi, kao i policije. Razumeo sam da se tako osećala sigurnije, jer me nije poznavala. Nikada neću zaboraviti naš prvi susret među svim onim ljudima, kada sam je prvi put ugledao… Bila je zaista vidno uplašena, a ja sa osmehom na licu, što bi se reklo od uva do uva. Sve što se desilo nakon toga došlo nam je kao ostvarenje najlepših snova – kaže Kapor za naš portal.

Čime se bavite u Tajlandu?
– Od 2018. godine, ubrzo nakon venčanja, kupio sam apartman u gradu Pataja-Jomtien Bič, koji mi sada služi za izdavanje turistima. Moja supruga je u toj zgradi na istom spratu već imala jedan apartman. Ukazala se dobra šansa, i eto, bukvalno jedna vrata odvajaju jedan stan od drugog. Napomenuo bih da su turisti iz celog sveta dobrodošli, ali da ljudi sa prostora bivše Jugoslavije kod mene uvek imaju privilegije. Mimo toga, kod supruge na selu radimo pomalo i poljoprivredu. Tamo imamo kuću u kojoj živimo i još dve kuće koje nam takođe služe za izdavanje. Imamo u planu još nekoliko projekata – dodaje Kapor.

Ceremonijalno venčanje su organizovali u selu Ban Klong Sai, gde je odrasla njegova supruga, a koje je udaljeno 30 kilometra od grada Sa Kaeo, koje se nalazi nedaleko od granice sa Kambodžom. Kapor je napomenuo da su mu svadbeni običaji bili veoma interesantni, te je odlučio da sa našim čitaocima podeli jednu zanimljivost sa venčanja.

– Što se tiče običaja vezanih za venčanje, meni je sve bilo zanimljivo, kao na filmu. Od njihove tradicionalne odeće, preko odlaska sa svatovima po mladu koji se ne razlikuje mnogo od našeg običaja, muzike, darovanja, do budističkih monaha koji obavljaju ceremoniju, a na našem venčanju ih je bilo devet. Jedna lepa zanimljivost je to što su tokom ceremonije nad jednom zlatnom posudom sa vodom gorele dve sveće koje predstavljaju nas dvoje. U jednom trenutku glavni monah je uzeo tu posudu i u neverici krenuo da je pokazuje svima redom. Pošto nisam razumeo o čemu se radi, upitao sam suprugu šta se dešava. I ona je bila u neverici, a zatim mi je objasnila da oblik od voska koji se oslikao u vodi u toj posudi označava nju i mene kao savršene srodne duše. I zaista, ispostavilo se tokom našeg zajedničkog života da je to tačno. Kada su u pitanju neki drugi njihovi običaji, izdvojio bih nešto iz naroda što je meni bilo baš zanimljivo, a u potpunosti je isto kao i kod nas u Srbiji. Imaju običaj da kada govore o nečemu što ne bi voleli da im se desi u životu kucnu rukom tri puta u drvo: “Da ne čuje zlo” – priča on.
Upitan da prokomentariše da li je pre nego što je upoznao suprugu želeo da živi i radi u Tajlandu, Kapor odgovara da mu je u detinjstvu upečatljiv utisak ostavio jedan film čiji je scenario sniman upravo u ovoj državi, te da je često maštao o tome.

– Mogu vam reći da nisam imao ideju, niti sam mogao da pretpostavim da ću jednog dana otići u Tajland, a kamoli da ću da živim u Tajlandu. Sve se desilo spontano, i verujte da mi je trebalo oko godinu dana da se slegnu utisci, dok nisam shvatio šta mi se zapravo desilo u životu. Jedino što bih dodao je to da verovatno podsvest ima neke veze sa tim, jer sam kao klinac maštao o Tajlandu, a tu maštu je podstakao film iz 2000. godine “The Beach”. Ideja o odlasku u Tajland se rodila zahvaljujući mojoj supruzi, koja je Tajlanđanka, kada je nakon određenog vremena našeg zabavljanja izrazila želju da odemo tamo i da se tamo i venčamo po njihovim običajima, što sam bez trunke razmišljanja prihvatio, jer je za to zaslužna velika ljubav koja se rodila između nas dvoje – istakao je naš sagovornik.

Na pitanje koliko mu je vremena bilo potrebno da savlada tajlandski jezik, odgovara da svakim danom uči pomalo, te da ga zasada zna sasvim solidno, kao i da se izveštio u spremanju nekih tajlandskih specijaliteta.

– Mnogo toga sam zavoleo u ovoj zemlji iz snova, pa pretpostavljam da mi iz tog razloga ništa i ne pada teško. Pored osnovnih stvari iz kulture i običaja, naučio sam delimično i njihov jezik, koji ću tek da usavršavam. Iz svakodnevnog života mogu da vidim da to jako cene i poštuju, čak se i začude kada čuju da jedan stranac u tolikoj meri govori njihov jezik. Naučio sam i da spremam bukvalno sva njihova najpopularnija jela. Ne bih da se hvalim, ali mnogi prijatelji koji su probali moje specijalitete, a vrlo dobro poznaju tajlandsku kuhinju, uvek mi govore da bih bez problema mogao da otvorim tajlandski restoran i da bih sigurno bio uspešan, jer i to takođe radim sa velikom ljubavlju. Sve u svemu, smatram da sam čovek kom apsolutno ne bi bio problem da se uklopi bilo gde na ovom svetu – zaključuje Kapor u razgovoru za 24sedam.

IZVOR:24SEDAM.RS

One thought on “SRBIN OZENIO TAJLANDJANKU I SADA OTKRIO SVE DETALJE O OVOM BRAKU

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

You cannot copy content of this page

× Kako vam mogu pomoći?