PODELITE SA PRIJATELJIMA

Najbolji teniser planete Novak Đoković, igraće na ATP turniru u Dubaiju, prvom nakon deportacije iz Australije. Našeg asa u Ujedinjenim Arapskim Emiratima čeka težak izazov na putu do titule.

Naime, od tenisera iz vrha ATP liste, prijavljeni za ovo takmičenje su: Andrej Rubljov, Janik Siner, i Feliks Ože Aljasim.

Tu su još i: Denis Šapovalov, Aslan Karacev koji brani titulu, Roberto Bautista Agut, Endi Marej, Gael Monfis i Marin Čilić.

Dubai šampionat, igra se od 21. do 26. Februara.olje je da gledamo napred i da razmišljamo pozitivno. Mislim da je sjajno što se Novak vraća. Znam da je ceo svet bio protiv Đokovića, ali na kraju dana, on je svetski broj jedan i šampion Dubaija – rekao je Talak i dodao:

– Nas ne brine njegov vakcinalni status jer je važnija stvar da se poštuju Vladine mere i protokoli. Vlada ovde ne traži da se neko vakciniše da bi ušao u zemlju. Dok god se podvrgava PCR testiranju i testovi su negativni, može da uđe. Imamo PCR testove na aerodromu, dostupne odmah po dolasku i naravno, na mestu gde je zvanični hotel turnira.

Turnir počinje 21. februara, igra se za 500 poena, a Novak će napasti šestu titulu.

Branilac trofeja je Aslan Karacev, a rekorder Rodžer Federer, koji je osam puta trijumfovao.Ipak, prvi reket planete oborio je jedan izuzetno zanimljiv rekord. Đoković je prvi teniser u istoriji ATP-a koji je imao dva niza od 85+ nedelja na vrhu.

Najduži niz imao je od 7. jula 2014. do 6. novembra 2016. godine kada je vezao 122 sedmice, dok njegov aktuelni niz teče od 24. avgusta 2020.

Apsolutni rekord drži Federer, koji je tenisom vladao kontinuirano 237 nedelja (od 2. februara 2004. do 17. avgusta 2008. godine). Ipak, Srbin je postao jedini koji je u dva navrata vezao po najmanje 85 sedmica

To ujedno pokazuje da je Novak duže imao periode moći u tenisu nego Federer i zasigurno potvrđuje veličinu i dugotrajnost Srbina!Srpski teniser Novak Đoković započeće u ponedeljak svoju 360. nedelju na čelu ATP liste, na kojoj će zasigurno ostati tokom narednih 14 dana, te će tako i 361. sedmicu biti na vrhu. Promene su moguće, i to već od 28. februara, kada od njega pol poziciju može preuzeti sadašnji drugi reket sveta Danil Medvedev.

U slučaju da Danil ne trijumfuje u Akapulku, u zavisnosti od rezultata koje ostvari u Dubaiju, Novak bi mogao da zadrži titulu najboljeg tenisera sveta.

Facebook Comments