PODELITE SA PRIJATELJIMA

Novak Đoković se nalazi na spisku za učešće na masters turniru u Indijan Velsu.

Reč je o preliminarnom spisku i videćemo da li će zaista najbolji teniser sveta igrati na turniru u SAD.

Preliminarni spisak je objavio poznati teniski novinar Mihal Samulski, a na njemu su gotovo svi najbolji teniseri u ovom trenutku.

Na Đokovićevo učešće najviše uticati tadašnja situacija u SAD i mere zbog pandemije korona virusa, odnosno da li će samo vakcinisani teniseri moći da se takmiče.

Turnir u Indijan Velsu igra se od 7. do 20. marta te će uskoro sve informacije biti poznate.

Trofej će braniti Britanac Kameron Nori koji je napravio senzaciju osvajanjem istog, a u finalu je porazio Nikoloza Bazilašvilija tako da bi utisak nakon prošlogodišnjeg Indijan Velsa bio isti i da je slavio teniser iz Gruzije.Španski mediji tvrde da su dvojica konkurenata za najboljeg tenisera ikad u borbi za kupovinu ovog objekta.

Pored toga što na teniskim terenima vode otvorene borbe za zvanje najvećeg svih vremena u tom sportu, deluje da Novak Đoković i Rafael Nadal još jednu veliku bitku biju i van terena, a biće interesantno ispratiti ko će se bolje snaći u njoj.

Naime, obojica su zainteresovani da postanu vlasnici “Marbelja reket kluba”, koji je nekada bio u vlasništvu Manola Santane, koji je preminuo u decembru prošle godine.

Decenijama unazad ovaj kompleks predstavlja veliku stvar za španski tenis, pošto je upravo na njemu stvoren jedan od najpopularnijih tamošnjih teniskih klubova. Pitanje je ko će nastaviti tradiciju – Đoković ili Nadal. Tamo će se 4. i 5. marta odigrati Dejvis kup meč između Španije i Rumunije, a centar “Puente Romano” je izabran kako bi se i na taj način odala počast preminulom Santani. Na ovom događaju, domaću selekciju neće predstavljati Rafa, već Pablo Karenjo-Busta, Roberto Bautista Agut, Karlos Alkaraz, Alehandro Davidovič-Fokina i Marsel Granoljers.

Takođe, Đoković je ovaj centar koristio kao svoju bazu za trening pred odlazak u Australiju, a u samom centru radi njegov brat Marko, te španski mediji tvrde da je Novak spreman da ceo kompleks preuzme na sebe. Ipak, poznato je da je Nadal imao sjajan odnos sa preminulim Santanom, te da je u novembru posetio centar i predložio izgradnju još jednog, centralnog terena. Na tom mestu Rafa planira da proširi svoju tenisku akademiju, koja dobro posluje u Manakoru.

sport.blic.rs

Facebook Comments