PODELITE SA PRIJATELJIMA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da su australijske vlasti unizile sebe maltretiranjem Novaka Ðokovića i da Ðoković može da se vrati uzdignute glave u svoju zemlju.

Vučić je kazao da je razgovarao sa Ðokovićem posle odluke, da ga je obodrio i rekao mu da jedva čekamo da ga vidimo u Srbiji, da se vrati u svoju zemlju, da dođe tamo gde je uvek dobrodošao.

– Oni koji misle da su isterali neke principe pokazali su da nemaju principe. Maltretirali su jednog tenisera 10 dana da bi mu uručili odluku za koju su znali od prvog dana da će je uručiti – naglasio je on.

Vučić je ukazao da su rekli od početka da mogu ući samo vakcinisani ne bi bilo problema, a ovako su ostavili mogućnost za lekarske izuzetke, u skladu s kojim je Ðoković došao i uradio sve što je trebalo.

– Onda je krenulo šikaniranje, lov na veštice protiv jedne osobe i zemlje. Na Novaku su želeli da pokažu kako funkcioniše svetski poredak i kako mogu da urade protiv svakoga – podvukao je on.

Vučić je rekao da se u besmislenom sudskom procesu moglo videti koliko tužioc laže.

– Rekao je kako je u Srbiji ispod 50 odsto vakcinisanost. Prvo nemojte da lažete, zvanično je vakcinisano 58 odsto, što je više od 62 odsto imajući u vidu realni broj ljudi koji živi u Srbiji. U Srbiji je stopa vakcinisanosti veća nego u mnogim zemljama EU, posebno u okruženje kao što su Bugarska, Rumunija, Slovačka, čak i Estonija. Bio je to besmisleni argument, ali u Orvelovskim predstavama sve je moguće – naglasio je on.
Vučić je kazao da će Srbija, već u martu, australijske sportiste dočekati na drugačiji, neuporedivo bolji način.

– Nećemo zarad izbora da se iživljavamo nad njima, da pokazujemo silu. Oni dolaze na atletsko prvenstvo i pokazaćemo da smo bolji od australijske vlade. Hvala narodu Australije za koji sam siguran da vole srpski narod onoliko koliko i mi njih – rekao je on.

izvor:srbija.danas

Facebook Comments