PODELITE SA PRIJATELJIMA

Novak Đoković je jedan od najboljih tenisera svih vremena. Njegovi uspesi na terenu, titule, igra, broj nedelja na prvom mestu, sve to je samo jedan deo onoga što je srpski igrač uspeo da ostvari.

A, prema rečima njegove majke Dijane jedan od glavnih razloga što je Noletova karijera krenula uzlaznom putanjom bio je patrijarh Pavle. Susret sa svojim uzorom je bio prekretnica za Novaka.”To je bio momenat, možda čak i prekretnica u njegovoj karijeri. Jednostavno se desilo da smo mogli da odemo kod našeg pokojnog patrijarha Pavla dok je bio u bolnici na VMA. Sedeo je u fotelji u nekom blaženom polusnu. Đakon je bio sa njim, doneli smo mu monografiju sa posvetom, monografiju kada je osvojio Australijan open 2008. godine. Rekao mu je da je došao da ga blagosloviš. U jednom momentu je on otvorio oči, videla sam da su to nebesko plave oči. Podigao je ruku i blagosiljao je Novaka”, ispričala je Dijana, a na snimku se vide i slike sa tog susreta.

Drhtavim glasom je Noletova majka prepričala celusituaciju i kako je sve to izgledalo prilikom posete VMA.

Novak Đoković se nalazi u velikim problemima na početku 2022. godine. Najpre je doživeo golgotu na Australijan Openu, zatim je usledila eliminacija sa turnira u Dubajiu, a veliko je pitanje kad će ponovo na teren.

Na redu je američka turneja, mastersi u Indijan Velsu i Majamija, ali po svemu sudeći Đoković bez dokumentacije o vakcinaciji neće moći u SAD. Ipak, stiže i po koja dobra vest.

Direktor turnira u Madridu Felisijano Lopez je poručio da je Đoković dobrodošao u prestonici Španije.

– O ovome me često pitaju ovih dana. Posle onoga što se desilo u Australiji, čini se da je glavni problem gde će Novak moći da igra. Na kraju, mi kao turnir ne možemo da odlučimo ko može, a ko ne može da igra. Ta poruka iz Australije je poslata kao veoma konfuzna – rekao je on za “Marku” i dodao:

– Nije poznato da li je Novaku dozvoljen ulaz u Australiju, ko ga je pustio, turnir? Država? Ljudi ne ulaze u zemlje zbog onoga što kažu turniri, nego zbog zakona koji postoje u tim momentima, a njih ne sprovode turniri ili teniski savezi. Nadam se da će broj zaraženih nastaviti da opada u

srbijadanas.com

Facebook Comments