PODELITE SA PRIJATELJIMA

Najbolji teniser sveta Novak Đoković gostovao je na RTS-u i pričao o januarskim događajima iz Australije, kao i onome što je prethodilo golgoti.

Opisao je završnicu svog perioda u Australiji.

– Imao sam kratak period slobode između prvog i drugog procesa, četiri dana. U to vreme sam bio uglavnom na terenu da nadoknadim što nisam mogao da treniram, ka tome je bila usmerena moja pažnja. Već sam bio u žrebu, mentalno sam bio spreman da učestvujem. Nisam se oglašavao za javnost, nije bio sazreo trenutak. Nažalost, epilog je svima poznat, bila mi je poništena viza, morao sam opet u pritvor i proveo sam potom većinu vremena po advokatskim kancelarijama – kaže Novak.

Da li bi osvojio titulu da je dobio mogućnost da učestvuje na Australijan openu?

– Ništa nije garantovano. S obzirom na istorijske uspehe, moram da kažem da su mi se sviđale moje šanse. Svaki put kad zakoračim tamo, na taj teren, kao da sam u svom dvorištu. Iz poštovanja prema Nadalu i ostalim teniserima, ne bih se usudio da kažem da bih osvojio zato što ništa nije garantovano. No da sam imao dobre šanse, to jesam – iskren je Novak.

Zašto se nije ranije oglasio i izneo svoju verziju?

– Jedinstvena situacija i okolnosti koje nisam doživeo. Imao sam dosta susreta sa svim vrstama medija i osećam se prilično lagodno da razgovaram o svemu i mediji su bitni za sport. Međutim ova situacija u poslednjih mesec dana je drugačija i nije mi prijatno da pratim sve što se piše. Upravo zbog toga sam želeo priliku da ispričam svoju verziju priče i svega što se dogodilo. Zašto nisam ranije? Jer sam poštovao sudske procese i Australijan open i svoje kolege. Tenis je iznad politike i žao mi je što sam odvukao pažnju sa drugih tenisera na sebe. Nije mi bila želja – rekao je Novak Đoković.- Ništa nije garantovano. S obzirom na istorijske uspehe, moram da kažem da su mi se sviđale moje šanse. Svaki put kad zakoračim tamo, na taj teren, kao da sam u svom dvorištu. Iz poštovanja prema Nadalu i ostalim teniserima, ne bih se usudio da kažem da bih osvojio zato što ništa nije garantovano. No da sam imao dobre šanse, to jesam – iskren je Novak.

srbijadanas.com

Facebook Comments