PODELITE SA PRIJATELJIMA

Poznato je da Novak Đoković veliki vernik, ali jedna odluka o vaspitanju i “podizanju” njegove dece Stefana i Tare će vas sigurno iznenaditi.

Srpski as zajedno sa svojom suprugom pokušava da obezbedi sinu i ćerki normalno detinjstvo i nauči ih pravim vrednostima.

Budući da je najbolji srpski teniser, vrlo pobožan, o čemu svedoče i reči njegove majke Dijane u emisiji “Dok anđeli spavaju”, mnogi su se iznenadili kada je ona otkrila da njeni unučići, deca Novaka i Jelene, nisu kršteni.Ipak, kako je ona objasnila, razlog za to je vrlo racionalan i ima veliku težinu.

Naime, Novak i Jelena žele da sačekaju da njihova deca odrastu još malo, pre nego što učine takav korak u njihovom duhovnom razvoju.

– Jako sam ponosna na njega. Svi bi podredili uspeh iznad duhovnog mira. Kod Novaka je jaka velika zahvalnost koju ima. Zahvalan je na svemu što je ostvario, sve je vanzemaljski. On se drži svojih principa i verovanja, to čini čoveka, to čini njega – započela je Dijana u pomenutoj emisiji i dodala:- Novak nosi osveštani krst koji je dobio na Hilandaru, koji mu daje snagu. Proveo je tamo tri dana, to je za njega veoma važno iskustvo. On je zaista duhovno biće, krstio se kada je imao pet godina i taj čin shvatio je ozbiljno. Ima nešto u sebi. Stalno ga pitam kada će da krsti svoju decu, a on mi kaže “kada budu mogli da shvate čin krštenja” . On želi da Tara i Stefan budu svesni da su kršteni – rekla je Dijana.

Savez Ukrajine je zahtevao da se Rusija i Belorusija isključe zbog, kako su naveli, “nezapamćenih, ciničnih i krvavih” napada na Ukrajinu u protekla četiri dana.

“Civili stradaju, uključujući i decu, infrastruktura se uništava. Ovo je rat u punoj meri koji će unazaditi našu zemlju i vratiti je decenijama unazad. Rusija i Belorusija nemaju pravo da održavaju međunarodna takmičenja na svojim teritorijama, ali ni da učestvuju na ITF timskim i individualnim takmičenjima u inostranstvu”, stoji u saopštenju ukrajinskog Saveza u koje je uvid imao Rojters.Danil Medvedev je izneo svoj stav oko sukoba, rata u Ukrajni.

Niko se iz sedišta ITF još nije oglasio povodom ovog zahteva.

A tim povodom oglasila se i najbolja ukrajinska teniserka Jelina Svitolina

espreso.co.rs

Facebook Comments