PODELITE SA PRIJATELJIMA

Novak i Jelena Đoković su jedan od najskladnijih parova na javnoj sceni, a njihov odnos je zasnovan na dubokom razumevanju.

Pošto samo ljubav nije dovoljna i oni imaju svoje male rituale kojima neguju odnos.

Jelena Đoković je priznala da ona i Novak svako veče pred spavanje pričaju šta su radilil tog dana, zatraže savet ili pomoć jedno od drugog. Iako zvuči nevažno, ugledni psihijatar dr Zoran Milivojević objasnio je koliko je ovakva komunikacija važna.- Takvim razgovorom se jača bliskost između partnera i to ona emotivna bliskost. Kada sa partnerom pričamo o tome kako smo proveli dan, razgovaramo o važnim stvarima koje su nam se desila, onda on učestvuje u našem životu i u vezi postoji osećaj zajedništva. Kada partneri stalno na ovakav način razgovaraju, to je znak da je njihova veza uspešna i stabilna. Dobro je da to postane i ritual jer se time, kako poreklo ove reči kaže, uspostavlja red – objasnio je cenjeni psihoterapeut, a prenosi “Svet”.

Novak i Jelena Đoković prate i sva otkrića koja im mogu unaprediti fizičko i mentalno zdravlje, pa su ih tako zaiteresovala istraživanja Džima Kvika, jednog od najvećih stručnjaka i trenera za mozak.Kvik pomaže ljudima da povećaju pamćenje i da brže uče, a jedna od osnovnih tehnika koju kineski naučnik savetuje, a primenju ju ih Novak i Jelena jeste eliminisanje automatskih negativnih misli.

– Ako redovno govorite sebi da ne možete nešto, ili da ste prestari za nešto, ili da niste dovoljno pametni da nešto uradite, nećete to ni uraditi – kaže Kvik i dodaje da kad primetite misao koja kaže da ne možete nešto odmah recite sebi:

– Ja to mogu, a vremenom će takve misli početi sve ređe da se javljaju.Novak i Jelena Đoković su jedan od najskladnijih parova na javnoj sceni, a njihov odnos je zasnovan na dubokom razumevanju.

Pošto samo ljubav nije dovoljna i oni imaju svoje male rituale kojima neguju odnos.

Jelena Đoković je priznala da ona i Novak svako veče pred spavanje pričaju šta su radilil tog dana, zatraže savet ili pomoć jedno od drugog. Iako zvuči nevažno, ugledni psihijatar dr Zoran Milivojević objasnio je koliko je ovakva komunikacija važna.

espreso.co.rs

Facebook Comments