PODELITE SA PRIJATELJIMA

Najbolji teniser sveta Novak Đoković prošao je kroz pravi pakao u Australiji

Tamo je stigao 5. januara iz koje je 11 dana kasnije proteran. Iako je na lokalnom sudu najpre dokazao da je oduzimanje vize na aerodromu u Melburnu bilo nepravedno, iz pomenute države je ipak isteran jer je ministar za imigracije Aleks Houk iskoristio pravo koje mu daje tamošnji zakon da bilo kome i bilo kada uskrati vizu, što je on i učinio navodeći da je Novak “opasnost za zdravlje i red u Australiji”.

Celu farsu mogao je da vidi ceo svet i hotel za imigrante gde je bio i da posmatraju proteste podrške koje su mu upućivali njegovi navijači, a naročito iseljenici iz Srbije, i da prate uživo suđenje na kome je Đoković “oslobođen”, a onda novi šok – odluka ministra, potvrda njegove odluke na Saveznom sudu, proterivanje…

Ali ono što javnost nije mogla da vidi, je broj jezivih poruka koje je Novak dobio u tom periodu.

Agencija “Pickswise” je obelodanila koliko je koji akter tenisa, bilo muški ili ženski, dobio pretećih, uznemirujućih ili vulgarnih poruka na Tviteru u 2021. godini, a onda je objavila i “dodatak”, vezan za Novaka.

Zvanično, u 2021. godini, najviše uvreda na pomenutoj društvenoj mreži dobila je Naomi Osaka, koja je zbog svojih stavova o važnosti psihičkog zdravlja, ali i problema kroz koje je iz tih razloga prolazila, čak 32.415 puta dobila neprimerenu poruku

Na drugom mestu je Serena Vilijams, sa 18.118 takvih poruka, iako je veći deo sezone bila van takmičenja, a na trećem mestu, sa 11.732 bio je Endi Marej. I, posle četvrtoplasirane Simone Halep (10.094), na petoj poziciji se našao Novak Đoković sa 8.439 uznemirujućih poruka na ovoj čudnoj listi.

A pritom je drama u Australiji okončana tek 16. janaura, odnosno nema sumnje da je i do tog datuma, a i potom, Đoković još više bio meta uvreda onih koji se ne slažu sa njegovim stavom o važnosti slobodnog izbora.

omenuta agencija je tome dodala i sledeće:

“Samo u periodu od 4. do 10 januara 2022., Srbin je dobio dodatnih 7.354 poruka mržnje putem Tvitera”.

A pritom je drama u Australiji okončana tek 16. janaura, odnosno nema sumnje da je i do tog datuma, a i potom, Đoković još više bio meta uvreda onih koji se ne slažu sa njegovim stavom o važnosti slobodnog izbora.

Kurir sport

Facebook Comments