PODELITE SA PRIJATELJIMA

Jelena Đoković, supruga Novaka Đokovića, u poslednjih mesec je upadljivo neprimetna u javnosti i na društvenim mrežama, upravo u periodu kada se odigravala velika drama najboljeg tenisera sveta u Melburnu: saslušanje na aerodromu, zatvaranje u “hotelu strave”, suđenje i poništavanje vize… Naposletku, usledila je i deportacija iy Australije u Srbiju, kao i obaveya da Novak plati sudske tro[kove.

Jelena Đoković se, inače, neretko oglašava motivacionim statusima o životu, knjigama, prirodi… kao i o fondaciji “Novak Đoković” koju ona vodi. Može se reći, da su njene objave uvek pozitivne i vedre, pa nailaze na veliki broj pristalica, kako u Srbiji, tako i daleko van naše zemlje.

U danima australijske drame je, međutim, zauzela mnogo uzdržaniji stav i oglasila se samo jednom, na Božić. Tada je svima poželela srećan praznik, objavila zajedničku fotografiju sa Novakom i na najradosniji hrišćanski praznik napisala:

“Srećan Božić svima koji ga danas slave! Mir Božiji! Želim da svi budu zdravi, srećni, sigurni i zajedno sa porodicama. Volela bih da je moja porodica danas na okupu, ali uteha mi je da smo barem zdravi. I mi ćemo rasti iz ovog iskustva.

Hvala vam dragi ljudi širom sveta što koristite svoj glas da pošaljete ljubav i podršku mom suprugu. Duboko udahnem da se smirim i nađem zahvalnost (i razumevanje) za sve što se sada dešava. Jedini zakon koji svi treba da poštujemo bez obzira gde se nalazimo je Ljubav i poštovanje drugih ljudi. Ljubav i praštanje nikada nisu greška, već moćna sila.”

Od tog dana Jelena se nije više oglašavala javno, mada je njoj i deci svakako bilo najteže u trenucima mučeništva i zatočeništva Novaka Đokovića na Petom kontinentu. Krajem godine, Jelena Đoković je bila mnogo aktivnoija na društvenim mrežama, uglavnom objavama o aktivnostima humanitarne organizacije koju vodi, ali je imala i razne preporuke za mališane.

a razliku od Jelene, Novakov otac Srđan, majka Dijana i brat Đorđe izabrali su sasvim drukčiji pristup u velikoj borbi za podršku – organizovali su konferencije za novinare i skupove ispred Skupštine Srbije u znak podrške. Primetno je bilo da se Jelena Đoković ni u vezi s tim nije oglašavala, niti daljinski uključivala u konferencije za novinare, dok je skupovima prisustvovala i devojka Đorđa Đokovića, lepa snajka Saška Veselinov.

Kurir sport

Facebook Comments