UHAPŠEN šef venecuelanske obaveštajne službe “Kartela Sunca” u Španiji!

Bivši šef vojne obaveštajne službe Venecuele, general-major Ugo Karvahal, uhapšen je u Španiji po američkoj poternici.

Bivši šef grupe koja je u Venecueli poznata kao Kartel Sunca, zbog znakova na uniformama najviših oficira, uhapšen je po poternici koju su izdale SAD, u kojoj se navodi da je 2006. godine organizovao krijumčarenje oko 5,5 tona kokaina u Meksiko.

Karvahal je služio pod bivšim liderom Venecuele Ugom Čavesom, ističe se da je samo pre nekoliko nedelja izrazio svoju podršku protivnicima predsednika Venecuele Nikolasa Madura.

Portparolka španskog Nacionalnog suda izjavila je da će Karvahal danas svedočiti u Madridu i da ima dve opcije – da prihvati izručenje u SAD ili da pokrene sudski spor.

Sjedinjene Države terete Karvahala i nekoliko visokih vojnih zvaničnika Venecuele da su štitili krijumčare droge iz Kolumbije.

Ministarstvo finansija SAD tvrdi je da je Karvahal gerilama FARK-a u Kolumbiji dostavljao oružje.

Amerikanci su pozdravili Karvahalovo hapšenje, koji im je 2014. godine, “pobegao iz ruku” kada je uhapšen u Arubi po istoj optužnici.

Pre pet godina, postao je najviši venecuelanski zvaničnik ikada uhapšen po poternici SAD, međutim, vlasti u Arubi odbili su da ga izruče Americi nakon, jakog pritiska od Madura.

IZVOR;SRBIJA.DANAS

Facebook Comments

PROČITAJTE I OVO:  SAD o Crnoj Gori: "Deca se uključuju u prisilno prosjačenje i SE*SUALNU EKPOLOATACIJU"

Author: admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *