PODELITE SA PRIJATELJIMA

Supruga najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića i trenutno jedna od najuticajnijih domaćih mlađih dama Jelena Đoković često sa svojim mnogobrojnim pratiocima na Instagramu deli savete o ishrani, deci, porodici i generalno o životu, a posebno mesto u njenom životu očigledno zauzimaju knjige.

Jelena je nedavno na svom Instagram profilu napisala da je Narodna biblioteka Srbije savršeno mesto za istraživački rad i inspiraciju.

Na svom Instagram profilu nedavno je objavila i fotografiju na kojoj uz pomoć stručnog lica lista jednu staru, retku i dragocenu knjigu iz Posebnog fonda NBS.

“Nije tajna da obožavam svet knjiga. Narodna biblioteka Srbije je savršeno mesto za istraživački rad i inspiraciju. Miris knjiga i prepune police naslova koji vas pozivaju da se izgubite u svetu koji ima beskonačno pitanja i odgovora… bez kraja i početka, jer to je učenje.

Pre nešto više od godinu dana, sa rafova u jednoj knjižari odabrala je dela za koja kaže da su je promenili. Iako je tada u prvi plan isticala knjige sa tematikom o popularnoj psihologiji, ova Jelenina izjava je privukla veliku pažnju, a mnoge će svakako i iznenaditi.

– Ja vrlo poštujem Džoa Dispencu i jako volim njegove knjige, mislim da je sjajan čovek. A tu je i knjiga ‘Četiri sporazuma’ koju preporučujem od srca, kao i Ester Perel. Ona je genije za partnerske odnose. Seksualnost je nešto jako bitno i što mnogi izgube u dugim vezama. E, pa ovo je nešto što može da vam da neku interesantnu perspektivu – bila je preporuka Jelene Đoković.Ipak, daleko veće interesovanje javnosti izazivaju „saradnici“ iz senke. Jedan od njih je i reiki-master Žarko Ilić.Duhovni učitelj podučio je Novaka japanskoj tehnici isceljivanja. Žarko je lekar, doktorand medicinskih nauka, sa značajnim iskustvom u istraživanju ljudske psihe. Pre svega, on je tragalac za odgovorima i lekom za bolesti savremenog doba, a sa slavnim teniserom, njegovom suprugom Jelenom, koja ih je i upoznala, i mlađim bratom Markom sarađuje godinama.Osobe koje praktikuju reiki koriste tehniku polaganja ruku na telo ili iznad tela. Time se, navodno, čiste i jačaju energetski kanali. Osim što ublažava bol i fizička dejstva, terapija pruža smirenje na duže staze, utiče na donošenje ispravnih odluka i postizanje samopouzdanja, a ima i antidepresivna svojstva.A šta je, zapravo, reiki? Reč je o metodi duhovnog razvoja koja eliminiše stres, relaksira i leči. Zasnovana je na verovanju da životna energija protiče kroz organizam.

Kurir sport

Facebook Comments