PODELITE SA PRIJATELJIMA

U svojoj mladosti Jelena Đoković bila je poput svake obične devojke, studirala je i radila različite poslove kako bi zaradila za džeparac. U tom periodu za nju je znao samo uzak krug ljudi, a danas je kao uspešnu poslovnu ženu, suprugu najboljeg tenisera, mamu Stefana i Tare, zna ceo svet.

Istina je da je njenoj popularnosti najpre doprinelo to što se udala za Novaka, međutim Jelena je u međuvremenu postala fenomen i pravi sinonim uspešne i skromne žene, koja može da parira i svetski priznatim zvezdama.

Jelena dolazi iz skromne porodice, a ljubav prema Novaku Đokoviću učinila ju je dostupnom i izloženom javnosti. Iako to nije sama birala, postala je predmet interesovanja, a svaki njen korak se budno proučava. Više puta je isticala da upravo zbog toga ima veliku odgovornost prema javnosti zbog toga šta će da kaže, učini, ili gde će da ode.

Jelena je studirala ekonomiju i finansije na italijanskom fakultetu “Bokoni” u Milanu. Samo jedna godina na ovom fakultetu košta oko 5.000 evra, ali ona je, kao i većina srpskih državljana koji studiraju na “Bokoniju”, dobila stipendiju ovog fakulteta. Ono što je gotovo neverovatno jeste to da je ova dama tokom studija u Milanu, kako bi sebi olakšala život, radila čak i u sportskoj kladionici kao šankerka.

“Nisam se dugo zadržala u kladionici i nakon toga bila sam promoterka nekih događaja. Mnogo toga sam radila i ništa mi nije bilo teško, sve je to za ljude”, ispričala je Jelena.

Najveći oslonac pružala joj je upravo porodica. Dane je provodila u Milanu kao i većina tamošnjih studenata.

Živela je u studentskom domu, sa nekoliko cimerki. Zbog mnogo obaveza na fakultetu, Jelena nije pratila Novaka na turnirima, ali je sve mečeve gledala preko televizijskih ekrana. U jednom svom blogu istakla je da je uvek štedela novac iako je poput svih devojaka volela da se počasti nekim novim odevnim predmetom.

-“Ako sada kupim ovo, kasnije neću moći da dobijem ono drugo. Da li mi ovo stvarno treba? Hmmm, ne baš. Ok, ostavi”, opisala je Jelena kako su izgledale njene dileme.

Upravo u tom periodu, javnost je počela da se interesuje za nju – ko je devojka koja sedi u Novakovoj loži? Ubrzo ju je predstavio kao devojku, potom i ženu, a onda i majku svoje dece.

srbijadanas.com

Facebook Comments