“MAJKA ĆE UVEK DA TE DRŽI U SRCU”: Uz jauke SAHRANJENO DETE (2) koje je umrlo nakon što je povraćalo MIŠOMOR!

Šta je izazvalo smrt trebalo bi da se utvrdi toksikološkim veštačenjem u beogradskoj VMA, koje je još uvek u toku.

U Požarevcu je u petak sahranjena Amela K. (2), devojčica koja je preminula u gradskoj Opštoj bolnici 9. aprila uveče, usled nepoznatog uzroka.

Devojčica je na požarevačko odeljenje pedijatrije primljena u ponedeljak uveče, kad ju je dovela majka Jelena, zbog povraćanja. Ona je primljena u stabilnom stanju, ali joj je kasnije pozlilo.

Šta je izazvalo smrt trebalo bi da se utvrdi toksikološkim veštačenjem u beogradskoj VMA, koje je još uvek u toku. Kako je navedeno u smrtovnom listu, planirano je prebacivanje deteta za Beograd, ali je ono pre toga preminulo.

U ovoj listi je navedeno da je majka izjavila kako je u detetovim rukama zatekla granule mišomora, ali nije mogla da utvrdi da li je neku pre toga progutalo.

– Ljubavi, nedostaješ mi… Izgubila sam moje sve na svetu, moju Amelu, ljubi je majka. Majka će uvek da te drži u srcu – napisala je Jelena uz fotografiju devojčice.

Istraga o ovom slučaju vodi Više javno tužilaštvo, koje je o svemu obavestilo i Centar za socijalni rad. Dr Darko Nikolić, direktor Opšte bolnice u Požarevcu izjavio je ranije da je obdukcija urađena 10. aprila, dan pošto je devojčica primljena u teškom stanju, i uveče i preminula, a kako se prvobitno spekulisalo, zbog toga što je pojela mišomor.

– Uzeli smo sav materijal. Biće urađene sve analize, uključujući i toksikološke u Beogradu. Danas ništa nismo pametniji u odnosu na juče. Držimo se medicinske struke, a o spekulacijama uopšte ne želim da govorim – da li je pacijent umro zbog trovanja mišomorom ili zato što je jeo jagode – naveo je dr Nikolić i dodao da postoji mogućnost unutrašnjeg stručnog nadzora ukoliko rezultati analiza budu takvi da ukazuju da je to neophodno.

PROČITAJTE I OVO:  PORODIČNA TRAGEDIJA: Hrvat posle svađe zadavio oca!

Prema prvim informacijama, lekari su pokušali sve da spasu devojčicu, ali je dete kasnije tokom večeri preminulo. Mediji su citirali majku devojčice Jelenu K. koja ju je dovela u bolnicu i rekla lekarima da je, navodno, zatekla dete kako jede granule otrova. Posle toga nastaje obrt u objavljivanju informacija i to da je ta mama promenila svoju priču i navela da njeno dete nije diralo mišomor već da je imala alergijsku reakciju na jagode, a da su je lekari pogrešno lečili.

IZVOR;SRBIJA.DANAS

Facebook Comments

Author: admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *